37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialUn lunetist atacă imigranţi în Suedia

Un lunetist atacă imigranţi în Suedia

Poliţia suedeză este îngrijorată că un lunetist s-ar afla în spatele unor atacuri motivate rasial comise în oraşul Malmo, relatează BBC News online, potrivit NewsIn. Anchetatorii au făcut o legătură între 15 atacuri cu arme de foc comise în oraş în ultimul an şi care au vizat imigranţi.

Investigaţia intervine pe fondul  tensiunilor tot mai mari din Suedia pe tema imigranţilor. În alegerile din septembrie, 20 de membri ai unui partid de extremă-dreaptă antiimigraţie au obţinut locuri în Parlament.

Potrivit presei locale, printre atacurile analizate figurează unul soldat cu uciderea unei femei de 20 de ani, care se afla într-o maşină. În ultimele săptămâni, doi imigranţi au fost răniţi în timp ce aşteptau într-o staţie de autobuz, iar joi seară două femei descrise ca „imigrante dintr-un stat european” au fost rănite după ce au fost împuşcate prin geamul apartamentului lor.

„Am format o unitate specială în Malmo, pentru anchetarea a 10-15 atacuri similare. Se pare că motivele sunt de ordin rasist”, a declarat un oficial. Între august 1991 şi ianuarie 1992, mai multe atacuri rasiste au fost comise în Stockholm. John Ausonius, 57 de ani în prezent, a ucis o persoană şi a rănit alte 10. El a primit închisoarea pe viaţă în 1994.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă