30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialUn incendiu puternic a izbucnit la lăcaşul de cult care aparţine a...

Un incendiu puternic a izbucnit la lăcaşul de cult care aparţine a doi foşti preoţi, caterisiţi pentru ”nesupunere”

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în localitatea Reviga, judeţul Ialomiţa, la lăcaşul de cult al lui Casian şi Gheorghe Pandelică, doi foşti preoţi din judeţul Ialomiţa, caterisiţi în decembrie 2011. Flăcările s-au extins rapid la anexele imobilului, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, a declarat că incendiul a izbucnit la o gospodărie din comuna Reviga, unde doi foşti preoţi au o construcţie pe cont propriu.

”Focul a pornit de la o magazie de lemne, de la o anexă, s-a extins rapid şi la alte anexe, la casă şi la o altă construcţie, care se află în gospodăria respectivă. Este generalizat incendiul, acţionăm cu şapte autospeciale, cinci de la ISU şi două de la serviciile voluntare. În momentul acesta este localizat incendiul şi se lucrează la lichidare", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Primarul localităţii Reviga, Barbu Niţu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lăcaşul de cult cuprins de flăcări aparţine lui Casian şi Gheorghe Pandelică, doi foşti preoţi din judeţul Ialomiţa.

Consistoriul Eparhial Bisericesc a decis, în decembrie 2011, caterisirea preoţilor Ovidiu Casian Pandelică de la Reviga şi Gheorghe Pandelică de la Mircea cel Bătrân, tată şi fiu, pentru "încălcarea statutului şi nesupunerea la ascultările primite", conform Biroului de presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

În octombrie 2011, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor l-a acuzat pe preotul Casian Pandelică de la biserica din Reviga că a nesocotit rânduielile bisericeşti şi şi-a neglijat obligaţiile faţă de biserică pentru a se ocupa de societatea agricolă proprie. Drept pedeapsă, preotul ar fi fost trimis la o mănăstire, pentru rugăciune şi meditaţie, însă "nu s-a supus". Lui i s-a alăturat tatăl acestuia, Gheorghe Pandelică, care îl sprijină "în neascultare".

Potrivit reprezentanţilor Bisericii, în pofida tentativelor de reconciliere iniţiate de Episcopie cei doi preoţi au refuzat dialogul şi au continuat să slujească fără a avea binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Ulterior, cei doi foşti preoţi din localitatea Reviga şi-au construit în curte propria biserică.

 

Cele mai citite

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, într-un dosar privind Start Up Nation

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează, astăzi, peste 40 de percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă