20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialUn incendiu puternic a izbucnit la lăcaşul de cult care aparţine a...

Un incendiu puternic a izbucnit la lăcaşul de cult care aparţine a doi foşti preoţi, caterisiţi pentru ”nesupunere”

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în localitatea Reviga, judeţul Ialomiţa, la lăcaşul de cult al lui Casian şi Gheorghe Pandelică, doi foşti preoţi din judeţul Ialomiţa, caterisiţi în decembrie 2011. Flăcările s-au extins rapid la anexele imobilului, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, a declarat că incendiul a izbucnit la o gospodărie din comuna Reviga, unde doi foşti preoţi au o construcţie pe cont propriu.

”Focul a pornit de la o magazie de lemne, de la o anexă, s-a extins rapid şi la alte anexe, la casă şi la o altă construcţie, care se află în gospodăria respectivă. Este generalizat incendiul, acţionăm cu şapte autospeciale, cinci de la ISU şi două de la serviciile voluntare. În momentul acesta este localizat incendiul şi se lucrează la lichidare", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Primarul localităţii Reviga, Barbu Niţu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lăcaşul de cult cuprins de flăcări aparţine lui Casian şi Gheorghe Pandelică, doi foşti preoţi din judeţul Ialomiţa.

Consistoriul Eparhial Bisericesc a decis, în decembrie 2011, caterisirea preoţilor Ovidiu Casian Pandelică de la Reviga şi Gheorghe Pandelică de la Mircea cel Bătrân, tată şi fiu, pentru "încălcarea statutului şi nesupunerea la ascultările primite", conform Biroului de presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

În octombrie 2011, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor l-a acuzat pe preotul Casian Pandelică de la biserica din Reviga că a nesocotit rânduielile bisericeşti şi şi-a neglijat obligaţiile faţă de biserică pentru a se ocupa de societatea agricolă proprie. Drept pedeapsă, preotul ar fi fost trimis la o mănăstire, pentru rugăciune şi meditaţie, însă "nu s-a supus". Lui i s-a alăturat tatăl acestuia, Gheorghe Pandelică, care îl sprijină "în neascultare".

Potrivit reprezentanţilor Bisericii, în pofida tentativelor de reconciliere iniţiate de Episcopie cei doi preoţi au refuzat dialogul şi au continuat să slujească fără a avea binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Ulterior, cei doi foşti preoţi din localitatea Reviga şi-au construit în curte propria biserică.

 

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă