26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialUn fermier vrea sa-si aduca vacile la Guvern, nemultumit ca statul nu...

Un fermier vrea sa-si aduca vacile la Guvern, nemultumit ca statul nu sprijina agricultorii

Un fermier a avertizat, marti, oficialii Ministerului Agriculturii, la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture, ca va aduce toate cele 1.250 de vaci pe care le are in fata Guvernului, a ministerului si a Palatului Cotroceni, in semn de protest ca statul nu sprijina agricultorii, informeaza Mediafax.

Victor Chivu, un fermier din Teleorman, care detine 1.250 de vaci, s-a declarat nemultumit de subventiile din agricultura si de pretul mic al laptelui, si a avertizat ca va protesta, aducand vacile la Bucuresti.

"Daca nu intelegem problemele agricultorilor, le aduc pe toate la Ministerul Agriculturii, la Guvern, la Parlament si la Cotroceni", a spus Chivu, adresandu-i-se lui Liviu Harbuz, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, si lui Valeriu Tabara, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Fermierul din Teleorman s-a plans ca in luna ianuarie a acestui an li s-au promis agricultorilor subventii de patru milioane lei vechi pe hectar, dar acestea au ramas simple promisiuni.

"Cum facem cu pretul la lapte, care a scazut foarte mult? Cum facem cu subventiile la hectar?", a intrebat fermierul.

El considera ca agricultorii romani ar trebui sa primeasca subventii similare cu cele ale fermierilor din Polonia, Ungaria sau Franta.

"Ne-am pus garantii case, masini. Nu mai am. Ce sa mai pun? Un rinichi? Cei mai mari banditi si cei mai mari talhari din Romania sunt bancile", a mai spus Victor Chivu, nemultumit si de nivelul ridicat al dobanzilor la creditele bancare.

Un alt fermier, tot din Teleorman, a afirmat ca pentru un credit de 19 miliarde lei vechi banca a cerut garantii de 70 miliarde.

Victor Chivu a mai spus ca este necesara capitalizarea CEC Bank si transformarea institutiei de credit intr-o banca pentru finantarea agricultorilor.

La conferinta Mediafax Talks about Romanian Agriculture sunt dezbatute strategiile de transformare a agriculturii intr-unul din motoarele de crestere a economiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă