9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialUn europarlamentar surdo-mut deschide dezbaterile in PE

Un europarlamentar surdo-mut deschide dezbaterile in PE

Europarlamentarul surdo-mut Adam Kosa, conservator din Ungaria, a fost primul membru al Parlamentului European (PE) care a sustinut un discurs, intr-o dezbatere de fond organizata miercuri privind noua legislatura, relateaza NewsIn, dupa Agence France Presse.

Exprimandu-se prin semne, traduse la microfon in limba maghiara de o asistenta a sa, Kosa a pledat energic in favoarea respectarii limbilor minoritatilor, intr-o dezbatere oficiala consacrata bilantului presedintiei cehe a Uniunii Europene, incheiata la 30 iunie.

"Sunt foarte emotionat si foarte fericit ca ma pot exprima in maghiara, limba mea materna. (…) Parlamentul slovac a adoptat o lege care limiteaza posibilitatile de a interveni in limba materna, cand faci parte dintr-o minoritate. Eu, care vorbesc prin intemediul semnelor, sunt foarte sensibil la astfel de lucruri si as vrea ca toate minoritatile sa se poata exprima in limbile lor", a subliniat Kosa, aplaudat de colegii sai.

"Trebuie respectata egalitatea de sanse. Eu ii apar in special pe surzi, dar as dori ca toate minoritatile sa aiba aceasta posibilitate", a adaugat europarlamentarul ungar.

De profesie avocat, Adam Kosa, in varsta de 34 de ani, si-a inceput marti primul mandat de europarlamentar.

Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă