32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialUn cunoscut medic psihiatru a fost reținut pentru prescrierea ilegală de droguri

Un cunoscut medic psihiatru a fost reținut pentru prescrierea ilegală de droguri

Medicul Cristian Bellu Bengescu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din România, a fost reținut marți dimineață de procurorii DIICOT, care îl acuză de prescrierea ilegală de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti l-au reţinut marţi pentru 24 de ore pe medicului Cristian Gheorghe Bellu Bengescu şi au cerut judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile, pentru prescriere de droguri de mare risc, în formă continuată.

"Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Bengescu ar fi primit în schimbul reţetei eliberate suma de 600 de lei, respectiv 300 de lei în 11 noiembrie şi 300 de lei în 17 noiembrie. În ziua în care a primit a doua tranşă de bani, medicul a fost prins în flagrant, imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon.

Comprimatele de Metadonă – Sintalgon sunt folosite în cazul tratamentului pentru dependenţa de heroină, decontat din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Procurorii susţin că prin prescrierea fără a fi necesară din punct de vedere medical, "substanţa a fost deturnată din circuitul licit".

Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din România, specialist în toxicomanii, psihanaliză şi sexologie. El lucra într-un cabinet de la Policlinica Apaca din Sectorul 6, după ce a condus centrul pentru toxicomani din Spitalul Clinic "Alexandru Obregia".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă