14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn copil a rămas BLOCAT în mâlul de pe fundul unui în...

Un copil a rămas BLOCAT în mâlul de pe fundul unui în râu din Vaslui. Băiatul, în stare GRAVĂ la spital

Un copil de 13 ani din Vaslui a ajuns în stare critică la spital, miercuri după-amiază, după ce a rămas blocat, timp de aproximativ jumătate de oră, în mâlul de pe fundul unui în râu, informează Mediafax.

Băiatul se scălda împreună cu mai mulţi prieteni în râul Bârlad, în dreptul localităţii Brodoc, suburbie a municipiului Vaslui, când, la un moment dat, acesta nu a mai ieşit la suprafaţă, după ce s-a aruncat de pe mal în apă, într-o zonă cu stăvilar, potrivit primelor informaţii oferite de poliţiştii vasluieni.

În aceste condiţii, unul dintre copiii care se scăldau a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că unul dintre prietenii săi de joacă s-a înecat.

Astfel, în zonă au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, scafandri şi de prim-ajutor, care au început acţiunile de căutare ale băiatului.

“După aproximativ jumătate de oră, minorul a fost găsit de către scafandri prins în mâlul de pe fundul râului, la o adâncime de trei metri. Scos la mal, copilul a fost resuscitat de echipajul de terapie intensivă mobilă timp de mai bine de oră, fiind readus la viaţă”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene.

Preluat de ambulanţă, băiatul a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgenţă Vaslui, de unde urmează a fi transferat la o clinică din municipiul Iaşi.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă