Acum cateva zile, cu calculatorul mergand intr-o camera, iar eu fiind in alta, am auzit o melodie ciudata, instrumentala si foarte tehnica, o combinatie intre house, o bormasina si o tabla pe care cineva zgarie cu unghiile. M-am oprit locului. Asta nu poate sa fie decat Jarre. Jean-Michel Jarre, adica. Care are de gand sa vina in Romania pentru a doua oara, pe 3 iunie, la Sala Palatului. Stiu, 3 iunie nu e saptamana viitoare, chiar daca am vrea cu totii sa fie (si asta nu neaparat datorita lui Jarre), insa, avand in vedere ca data trecuta cand a poposit in tara noastra biletele s-au epuizat cu o luna inainte de spectacol, am zis ca e mai bine sa va tinem in garda. Motivul pentru care a fost tot timpul si continua sa fie atat de popular este felul sau unic de a face muzica, folosindu-se de sintetizatoare, orgi electronice si multe, multe lumini. In 1976, Jean-Michel Jarre avea doar 28 de ani cand a fost atins de zei, care i-au dat "Oxygene", un debut solo de zile mari (si un album care ramane si astazi cel mai bine vandut album francez) impreuna cu titlul de "Omul anului", decernat de catre revista "People". Jarre nu s-a culcat pe laurii gloriei insa, si doi ani mai tarziu a scos "Equinoxe", album pe care l-a lansat prin cel mai mare concert in aer liber organizat vreodata pana atunci, care a avut loc in Place de la Concorde de Ziua Nationala a Frantei si care i-a adus prima intrare in Cartea Recordurilor. Zic prima pentru ca, de atunci, Jarre a mai fost inclus de trei ori in Cartea Recordurilor pentru acelasi lucru, adica cel mai mare concert organizat in aer liber: dupa cel din Place de la Concorde au urmat, in 1987, cel din Houston, in 1990, cel din Paris, la arcul La Defense, iar in 1997, cel din Moscova, prilejuit de implinirea de 850 de ani a orasului. Cam tot pe atunci guvernul francez a socotit prielnic sa-i acorde Legiunea de Onoare pentru servicii deosebite aduse muzicii, si uite-asa Jarre a intrat si in cartile de istorie. Cine stie, poate cel de-al cincilea cel mai mare concert in aer liber va avea loc chiar in Bucuresti. Pana atunci, incercati sa va procurati din timp bilete la cel de pe 3 iunie, la ora 20.00, de la Sala Palatului. Biletele sunt puse in vanzare in reteaua Eventim, in magazinele Germanos, Vodafone, Muzica, librariile Carturesti si Humanitas, la Sala Palatului si online de pe bilete.ro si eventim.ro.
Vioara intai a jazzului (foto 2)
Pe 11 martie, de la ora 19.00, iubitorii de jazz vor avea parte de un concert inedit. Prezenti in Timisoara si in Stufstock, Jean Luc Ponty & His Band vin pentru prima oara in Bucuresti, la Sala Palatului. Ineditul lor vine din faptul ca Jean-Luc Ponty este un maestru al jazzului… cu vioara, lucru care a starnit destule controverse, deoarece vioara nu este un instrument utilizat des in jazz. Recunoasterea lui Ponty a fost cu atat mai mare cu cat de-a lungul carierei sale a colaborat cu muzicieni precum Chick Corea, Al di Meola sau Elton John si a sustinut concerte in toata lumea. Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim, magazinele Carturesti, Germanos si Vodafone, la Sala Palatului, precum si online, pe vreaubilet.ro
Calendar
11 martie
Blazzaj
Jazz romanesc, "jazzalb"
(ora 21.00, club Silver Church)
Feeding Fingers & Pixels
(ora 21.00, club Control)
12 martie
Snowy White
Un clasic al chitarii, tocmai din
Marea Britanie (ora 20.00, Hard Rock Cafe, bilete de pe myticket.ro)
13 martie
Anahi
Pop latino-american (ora 19.00, Sala Palatului. Biletele sunt disponibile din reteaua magazinelor Diverta sau de pe myticket.ro)
15 martie
The Bloodhound Gang
Trupa americana de punk-rock vine din nou in Romania (ora 21.00, club Silver Church. Biletele costa 75 de lei si se pot achizitiona de pe eventim.ro)
17 martie
Who’s Bad-Tribut Michael Jackson
(ora 19.00, Sala Palatului. Biletele pot fi achizitionate de pe vreaubilet.ro)