30.7 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeSpecialFOTO. Un colonel român a escaladat cu succes vârful Gran Paradiso din...

FOTO. Un colonel român a escaladat cu succes vârful Gran Paradiso din Munții Alpi, de peste 4000 de metri

Colonelul Adrian Tînjală, din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte, a escaladat cu succes vârful Gran Paradiso din Munții Alpi.

Vârful are o înălțime de 4061 de metri. Colonelul Tînjală este comandantul batalionului de Vânători de Munte de la Vatra Dornei.

Situat în nordul Italiei, Parcul Național Gran Paradiso cuprinde mai multe masive montane cu altitudini cuprinse între 800 m și 4061 m, peisajul dominant fiind format din văi glaciare cu forme larg concave și lacuri de origine glaciară. În masivul montan se află și 57 de ghețari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Egal spectaculos în restanța dintre Hermannstadt și FCSB

Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, scor 2-2, joi seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-un meci restant din etapa a 5-a a...

o lume fascinantă în păcănelele online

Egiptul Antic este una din temele des întâlnite în portofoliile de joc ale cazinourilor. În jocuri sunt incluși marii faraoni ale vremurilor antice,...

Soția milionarului Donca, poveste americană despre sărăcie și lux

Orianda Donca are 34 de ani și afișa alături de soțul ei pe rețelele sociale o viață plină de lux și opulență, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies