11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un cimitir va apărea pe locul unei colonii penitenciar din Insula Mare a Brăilei

Colonia-penitenciar de la Salcia, din Insula Mare a Brăilei, va fi amenajată ca un cimitir pentru victimele acesteia. Acesta este construit chiar pe locul în care se află groapa comună în care au fost aruncate persoanele decedate în perioada comunistă.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a mers în Insula Mare a Brăilei pentru a binecuvânta primele două cruci amplasate pe groapa comună în care au fost înmormântate, fără cruce şi fără preot, victimele coloniei penitenciar de la Salcia.

Înaltul ierarh a săvârşit slujba Parastasului în cadrul căreia au fost pomeniţi toţi cei care au murit la Salcia.

Cimitirul va avea 24 de cruci de piatră când se va finaliza.

„Cimitirul care va avea 24 de cruci din piatră se află lângă Troiţa memorial Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia, inaugurată de ierarhului locului în luna iunie a acestui an, atunci când s-a luat hotărârea infiinţării unui cimitir pentru toţi cei care au fost închişi şi torturaţi, începând cu anul 1952, în lagărul (colonia de muncă) Salcia din Insula Mare a Brăilei şi au trecut la cele veşnice în condiţii vitrege”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Colonia-penitenciar din Insula Mare a Brăilei a fost înființată în 1952 cu scopul de a se executa diferite munci agricole cu deținuți politici.

Ultima oră
Pe aceeași temă