14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO & GALERIE FOTO. UPDATE. Avion al Malaysia Airlines, doborât în estul...

VIDEO & GALERIE FOTO. UPDATE. Avion al Malaysia Airlines, doborât în estul Ucrainei

UPDATE 22.55: Ucraina pregătește cereri pentru ca republicile separatiste sa fie considerate teroriste de către comunitatea internațională.

UPDATE 20:35: Mai mulți jurnaliști ruși și-au dat demisiile, în semn de protesta față de încercările de manipulare ale Moscovei privind accidentul aviatic .

UPDATE 18.35: New York Times notează că Rusia a suspendat patru curse aeriene care tranzitau estul Ucrainei cu puţin timp înainte ca aeronava care venea de la Amsterdam să fie doborâtă de o rachetă.

UPDATE 17.45: Echipele de intervenție au început recuperarea cadavrelor din avionul prăbușit în estul Ucrainei.

UPDATE 17:35: Moscova așteaptă explicații din partea Ucrainei, pentru că armata ucraineană ar avea amplasate sisteme de rachete Buk în zona în care s-a prăbușit avionul de pasageri.

UPDATE 13.55: Malaysia acuză că dovezile de la locul prăbușirii avionului au fost distruse de rebeli și consideră că acest lucru este un act de trădare față de cele 298 de persoane decedate.

UPDATE 13.40: Degringoladă la epava avionului doborât în Ucraina. Insurgenții beți caută obiecte de valoare și trag focuri de avertisment pentru a ține la distanță pe oricine ar încerca să se apropie de locul unde a fost doborât avionul Boeing 777, potrivit unor surse locale, citate de Kyiv Post.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat că echipele sale au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru că sunt oprite de separatişti.

UPDATE 13.00: Malaysia Airlines a difuzat naţionalităţile celor aflaţi la bordul avionului: 192 de olandezi, 44 de malaysieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, zece britanici, patru germani, patru cetăţeni belgieni și trei filipinezi.

UPDATE 12.00: Kievul susţine că insurgenţii proruşi distrug, cu susţinerea Rusiei, dovezile în cazul avionului doborât joi.

UPDATE 11.55: Președintele Băsescu a declarat că uciderea a 298 de nevinovaţi într-un act terorist nu trebuie să treacă fără consecinţe. De asemenea, președintele Băsescu a precizat că urmează sp facă unele decșarații de al Palatul Cotroceni în legătură cu acest subiect.

UPDATE 11.30: Ambasadorul rus la ONU spune că Ucraina este responsabilă de prăbuşirea avionului malaysian pentru că nu trebuia să-i permită trecerea deasupra unei zone de conflict.

UPDATE 11.20: Zeci de anchetatori internaţionali au sosit la Kiev. Reprezentanţii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei.

UPDATE 10.15: Ambasada SUA la Bucureşti a transmis condoleanțe celor rudelor celor aflați în avionul doborât, inclusiv familiei studentului român, victimă a catastrofei aviatice din Ucraina.

UPDATE 10.00: Franţa a anunțat că va trimite în Ucraina doi experţi și aparatură de specialitate pentru a participa la ancheta cu privire la doborârea avionului de pasageri ce aparținea companiai Malaysian Airlines în estul Ucrainei.

UPDATE 09.00: Ministerul rus al Apărării a anunțat că niciun sistem de rachete Buk nu a trecut frontiera în Ucraina. Declarația făcută vineri seara vine după ce un avion Boeing 777 aparținând companiei Malaysian Airlines se presupune că a fost dobotât cu ajutorul unui astfel de sistem în estul Ucrainei.

Citește și Rusia: Niciun sistem de rachete Buk nu a trecut în Ucraina

UPDATE 00.20: Președintele SUA, Barack Obama, a declarat Putin putea să oprească violențele care au dus la prăbușirea avionului dar a refuzat. ”Președintele SUA a mai spus că sunt indicii foarte clare că racheta care a lovit avionul a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatiști. Vor exista dezinformări dar trebui să se facă diferența între fapte reale și acesta.  

UPDATE 23.32 Șeful diplomației olandeze și anchetatori din Olanda și SUA merg în Ucraina pentru a investiga tragedia aviatică 

Mai mult, Obama a subliniat că Dacă Putin va decide oprirea fluxurilor de armament greu și combatanți către Ucraina, acestea se vor opri. Tragedia de joi este un avertisment pentru întreaga comunitate internațională.

Citește și: Obama: Sunt indicii foarte clare că racheta a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatiști

UPDATE 20.22 Papa Francisc se roagă pentru victmele tragediei aviatice din Ucraina, anunță Vaticanul

Citește și: Consternare la Vatican, după prăbușirea MH17. Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei

UPDATE 20.08  Efectul prăbușirii avionului Boeing 777 aparâinând Malaysia Airlines, în Ucraina, dar și recentele sancțiuni aplicate de SUA Kremlinului, au dus la scăderea drastică a acțiunilor rusești la bursă.

Citește și: Efectul prăbușirii MH17, pe bursă: Acțiunile rusești, în cădere liberă

UPDATE 19.43 Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, i-a informat vineri pe cancelarul german Angela Merkel și premierul britanic David Cameron în legătură cu echipa de anchetă internațională care investighează circumstanțele tragediei aviatice produse joi în Ucraina, potrivit biroului de presă al președinției ucrainene, relatează Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE 18.50 Acţiunile companiei Malaysia Airlines au închis şedinţa de vineri în scădere cu 11%, anunță AFP, citat de B1tv. Jurnaliștii străini mai adaugă că pe parcursul şedinţei s-a îndregistrat o scădere de 18%. 

Citește și: Acţiunile companiei Malaysia Airlines, în scădere, după tragedia din Ucraina

UPDATE 16:26 CNN: Avionul Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă. 

UPDATE 16:02  Insurgenţii pro-ruşi au anunţat că vor permite accesul experţilor OSCE și din Ucraina la locul accidentului.

UPDATE 15:50  BBC: Malaysia Airlines va oferi rudelor victimelor câte 5.000 de dolari pentru ''nevoi urgente''.

UPDATE 15:52  Serviciile americane de informaţii: Insurgenţii ruşi au doborât avionul din estul Ucrainei.

UPDATE 15:40  Ponta: Vinovaţii pentru prăbuşirea avionului de pasageri din Ucraina trebuie găsiţi rapid şi pedepsiţi.

UPDATE 14:50  Surse: În avionul doborât în estul Ucrainei era doi studenţi de la UMF Cluj. Unul dintre ei avea dublă cetăţenie româno-canadiană. 

UPDATE 13:10  Surse: Cetăţeanul român cu dublă cetăţenie mort după doborârea avionului avionului Malaysian Air în estul Ucrainei ar fi student la UMF Cluj.

UPDATE 12:35  Cancelarul german Angela Merkel cere o încetare imediată a focului în Ucraina.

UPDATE 12:17  Ministerul ucrainean pentru Infrastructură a anunţat că Guvernul a înfiinţat o comisie ad-hoc pentru a investiga prăbuşirea avionului iar Serviciul Aviatic de Stat a impus o zonă de interdicţie aeriană în estul Ucrainei deasupra regiunilor Doneţk, Luhansk şi, parţial, Harkiv.

UPDATE 12:08  Unul din pasagerii aflați la bordul avionului doborât joi în Ucraina avea dublă cetățenie, inclusiv cetățenie română, informează Ministerul Afacerilor Externe. ”Urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română. Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, precizează MAE.

UPDATE 11:59  Conform unei noi numărători prezentate de Malaysia Air,  la bordul avionului se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului),  27 de australieni, 12 indonezieni, 9 britanici, 5 belgieni, 4 germani,  3 filipinezi şi un candian.

UPDATE 11:45  Premierul Ucrainei acuză Rusia de "crimă internaţională" şi cere ca persoanele responsabile de doborârea avionului să fie judecate de Tribunalul Penal Internaţional

UPDATE 11:40  David Cameron, premierul Marii Britanii,  a convocat vineri o reuniune interministerială de criză după prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei,  a anunţat Downing Street într-un comunica

UPDATE 11:18  Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti va susţine o conferinţă de presă în jurul orei 12.

UPDATE 10:40  Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat, vineri, că în acest moment nu doreşte să facă afirmaţii despre catastrofa aviatică din Ucraina până când o comisie de expertiză echidistantă nu va stabili cauzele acestui accident. Duşa a mai precizat că deocamdată nu se impune o stare de alertă în armată şi nici convocarea CSAT.

UPDATE 10:28  Putin: Prăbuşirea avionului în estul Ucrainei arată necesitatea unei soluţionări urgente a crizei.

UPDATE 10:03  Echipele de salvare au descoperit şi cea de a doua cutie neagră a avionului Boeing 777 Malaysia Airlines doborât ieri în estul Ucrainei.

UPDATE 09:47  Separatiştii prorusi sunt de acord să permită accesul anchetatorilor internaţionali în zona din estul Ucrainei, a anuţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

UPDATE 09:30 VIDEO  Imagini din interiorl avionului prăbuşit în Ucraina.

UPDATE 09:20  Un olandez pare că ar fi avut o premoniție înainte ca avionul Boeing 777 aparținând companiei Malaysia Airlines să decoleze spre Kuala Lumpur. Acesta a postat pe Facebook o fotografie cu avionul când încă era pe aeroportul Schiphol din Amsterdam și a glumit, sccriind la descriere ”dacă va dispărea, iată cum arată”.

Citește și Premoniția unui olandez: "Dacă va dispărea, iată cum arată".

UPDATE 09:05  Organizația Națiunilor Unite (ONU), a cerut prin vocea secretarului general Ban Ki-moon, efectuarea unei anchete internaționale în cazul avionului doborât joi în estul Ucrainei.

Citește și ONU cere o anchetă internaţională în cazul avionului doborât în estul Ucrainei 

UPDATE 09:05  Principala vinovată pentru doborârea avionului Malaysian Airlines este Rusia, pentru că aceasta este sursa conflictului din Ucraina, a declarat premierul canadian Stephen Harper.

Citește și Canada: Rusia este responsabilă de doborârea avionului Boening 777 în estul Ucrainei.

UPDATE 08:55  Insurgenții proruși din estul Ucrainei sunt dispuși să accepte un armistițiu scurt după doborârea avionului Boeing 777 care avea la bord aproape 300 de persoane și se îndrepta spre Kuala Lumpur. Anunțil a fost făcut de către liderul separatiștilor din est, Alexandr Borodai.

Citește și Insurgenții proruși, dispuși la un scurt armistițiu.

UPDATE 08:30  Aproximativ o treime din cei 298 de psageri aflați la bordul aeronavei Boeing 777, doborâte joi în estul Ucrainei, ar fi trebuit să ajungă la o conferință pe tema SIDA, care va avea loc în acest weekend la Melbourne.

Citește și O treime din pasagerii aflați la bordul avionului doborât în Ucraina mergeau la o conferință pe tema SIDA.

UPDATE 07:40  Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că pe lista pasagerilor aflați la bordul aeronavei Boeing 777 doborâtă în estul Ucrainei nu se află români.

Citește și MAE: Nu erau români în avionul doborât în estul Ucrainei

UPDATE 07:30  Olanda și Malaysia se află în doliu după tragedia de joi în care un avion de tip Boeing 777 plin cu aproape 300 de pasageri a fost doborât în estul Ucrainei de separatiții proruși. Avionul, la bordul căruia jumătate dintre pasageri erau olandezi, a decolat de pe aroportul Amsterdam-Schiphol și se îndrepta, prin spațiul aerian al Ucrainei, spre Kuala Lumpur.

Citește și Olanda și Malaysia, în șoc și doliu după prăbușirea avionului Boeing 777 în Ucraina.

UPDATE 07:25  ROMATSA asigură deja un trafic aerian cu până la 30% mai mare față de o perioadă normală și este pregătită să susțină întreg traficul aerian deviat prin țara noastră după doborârea avionuluil malaysian în estul Ucrainei.

Citește și ROMATSA este pregătită să preia traficul aerian care evită Ucraina.

UPDATE 07:05  Compania națională de transport aerian, TAROM, a decis ca aeronavele sale să ocolească spațiul aerian al Ucrainei în durmul lor spre destinații externe. Astfel, cursa programată vineri spre Moscova, va ocoli Ucraina și va opera conform programului normal de zbor.

Citește și: TAROM ocolește Ucraina în drum spre Moscova. Majoritatea companiilor aeriene iau această decizie.

UPDATE 07:00  Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au contestat vineri autenticitatea unor înregistrări telefonice interceptate de Serviciul ucrainean de securitate (SBU) în care doi lideri separatişti ar fi discutat despre doborârea avionului malaysian, prăbuşit joi seara în estul Ucrainei, relatează Interfax. Reprezentantul "special al Guvernului republicii" Doneţk, Serghei Kavtaridze a declarat că nu crede în autenticitatea înregistrării publicate de SBU cu privire la doborârea avionului malaysian.

UPDATE 04:41  Președintele american Barack Obama l-a asigurat pe premierul olandez, Mark Rutte, de sprijinul total al Statelor Unite şi i-a trasmis că Washingtonul este pregătit să furnizeze "ajutor imediat în favoarea unei anchete internaționale rapide, complete, credibile și fără impedimente", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

UPDATE 00:50  Vicepreședintele SUA Joe Biden a declarat că avionul a fost doborât și că aparent nu a fost vorba de un accident, aeronava fiind ”aruncată în aer în timpul zborului”, anunță Agerpres. Biden a mai spus că este posibil ca la bordul avionului să se fi aflat numeroși americani. Oficialul american consideră doborârea avionului drept ”o situație gravă” și că există multe întrebări fără răspuns.

UPDATE 00:30  Putin dă vina pe Ucraina, în cazul tragediei

Citește și: Putin: Ucraina poartă întreaga responsabilitate

UPDATE 00:00  Site-ul deschide.md a publica, joi seara, interceptarea unei convorbiri telefonice între doi ofițeri ruși. Este vorba despre Igor Bezler, conducătorul teroriștilor din detașamentul BES, care a discutat cu coordonatorul său, Gheranin Vasilii Nicolaevici, colonel în Statul Major al Serviciului de Spionaj Militar al armatei ruse, la puțin timp după prăbușirea avionului civil Boeing 777.

Citește și: VIDEO. ÎNREGISTRĂRILE convorbirilor a doi ofiței ruși, la scurt timp după prăbușirea avionului: Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. E avion civil

UPDATE 23:59  Valentin Nalivaicenko, Șeful securității de stat din Ucraina, a acuzat joi doi ofițeri ai serviciilor militare de informații ruse de implicarea în doborârea avionului de pasageri malaezian în estul Ucrainei și a spus că aceștia trebuie pedepsiți pentru ”crima” lor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE 23:53  Agențiile americane de informații confirmă că o rachetă a fost lansată înspre avionul Malaysian Airlines, însă nu s-a precizat dacă este vorba despre o rachetă lansată din Rusia sau din estul Ucrainei, informează Wall Street Journal.

UPDATE 23:37  Oficiul britanic de Externe a creat o linie telefonică de asistență pentru cei care au avut rude în avionul prăbușit în Ucraina. Nu este clar dacă au fost britanici în avion, anunță BBC.

UPDATE 23:27  ROMATSA anunță că este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, după accidentul aviatic din Ucraina, şi că asigură deja o creştere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutării zborurilor în contextul conflictului din ţara vecină, informează Mediafax

UPDATE 23:29  Aproximativ 80 de copii s-ar fi aflat la bordul cursei MH17, informează  IBTimes, citat de b1tv

UPDATE 23:00  Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză. Declarația a fost făcută de ministrul Corlățean, la România TV.

UPDATE 22:57  Catherine Ashton, șefa diplomației europene s-a declarat joi "şocată" după anunţul privind prăbuşirea unui avion de pasageri în estul Ucrainei şi a îndemnat toate părţile din regiune să autorizeze accesul complet la locul accidentului şi să colaboreze într-o anchetă, informează Mediafax.

UPDATE 22:45  Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, l-a sunat pe Petro Poroşenko pentru a-i oferi ajutorul în determinarea cauzelor prăbuşirii avionului malazian în estul Ucrainei, informează Mediafax

UPDATE 22:30  Băsescu este consternat de tragedia din Ucraina. Șeful statului cere clarificarea imediată a condițiilor în care s-a petrecut accidentul și solicită ca experți ai Uniunii Europene să participe la anchetă. ”Președintele României, domnul Traian Băsescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., în spațiul aerian al Ucrainei în care a fost implicată o aeronavă Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul președinte Traian Băsescu cere clarificarea imediată a condițiilor în care s-a petrecut tragicul accident și solicită ca experți ai Uniunii Europene să participe la anchetă alături de autoritățile ucrainene”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

UPDATE 22:27  Boeing-ul 777 care s-a prăbușit în Ucraina a zburat pentru prima dată în urmă cu exact 17 ani, pe 17 iulie 1997, informează Itar-Tass.

UPDATE 22:10  Cutiile negre ale avionului au fost recuperate de separatiști, aceștia fiind primii ajunși la locul prăbușirii, informează B1tv. 

UPDATE 21:52  Președintele SUA, Barack Obama, a spus despre prăbușirea avionului în Ucraina că este ”o tragedie teribilă”. "Administraţia Statelor Unite depune eforturi pentru a stabili dacă la bordul avionului erau cetăţeni americani", a spus Obama, conform Mediafax. "Statele Unite vor oferi orice fel de asistenţă în acest caz. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt la familiile pasagerilor", a precizat Obama.

UPDATE 21:20  Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că deocamdată nu există informații că ar exista cetățeni români printre victimele accidentului aviatic din Ucraina, anunță B1TV.

UPDATE 21:18  Zona aeriană unde avionul Boeing 777 ar fi fost survolat, cu 40 de minute după accident, avionul lui Vladimir Putin și că cele două avioane aveau culori asemenătoare, informează Russia Today, care citează o sursă din aviația civilă rusă

UPDATE 21.15  Vladimir Putin a transmis condoleanțe premierului malaezian Najib Razak, în urma prăbușirii avionului Malaysian Airlines Boeing 777 în Ucraina, anunță Itar-Tass.

UPDATE 21:13  Președintele SUA, Barack Obama va susține o conferință de presă, la Casa Albă. 

UPDATE 21:00  Președintele Petro Poroșenko susține că prăbușirea avionului malaezian este ”un act terorist”. "Nu este vorba de un simplu incident, nici de o catastrofă, este un act terorist", a declarat Poroşenko, potrivit purtătorului său de cuvânt, Sviatoslav Tsegolko, anunță Mediafax.

UPDATE 20:44  Un număr de 23 de cetățeni americani s-ar fi aflat la bordul avionului doborât. Ministerul român de externe a solicitat informații pentru a vedea dacă există pasageri români la bordul avionului prăbușit. Câteva companii aeriene au anunțat că vor ocoli spațiul aerian al Ucrainei. Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a luat decizia de a închide spațiul aerian de deasupra zonei de așa-numita operațiune anti-teroare pentru zboruri comerciale pentru trei zile, anunță Itar-tass, care citează o sursă din Agenția rusă de transport aerian Federal (Rosaviatsia).

UPDATE 20:40  Președintele ucrainean Petro Poroșenko a dispus crearea unei comisii guvernamentale, cu participarea oficialilor OACI și reprezentanți ai Olandei și Malaeziei, pentru a investiga accidentul. Serviciul de presă al Președinției a declarat că "forțele armate din Ucraina nu a luat nici o măsuri împotriva țintelor aeriene", arată Itar-Tass.Conform unor informații, ar fi vorba de 25 de pasageri olandezi la bordul avionului și 8 cetățeni britanici.

UPDATE 20:35  O sursă oficială a declarat că aeronavele care zboară la altitudini mai mari de 10.000 de metri ar putea fi doborâte numai cu arme de tip Buk S-300. Miliția nu are și nu poate avea astfel de arme, a spus sursa citată, conform Itar-tass. 

UPDATE 20:00  Prim-ministrul malaezian Najib Tun Razak a declarat că este șocat de rapoartele referitoare la accidentul de avion al Malaysia Airlines. Potrivit agenției de știri Bernama, primul ministru a ordonat verificarea urgentă a tuturor informațiilor. Totodată, ministrul malaezian al Transporturilor face deja verificări și analizează toate rapoartele referitoare la accident, conform Itar-tass.

UPDATE 19:52  Liderul separatiștilor din Donețk, Igor Strelkov, a postat pe una din rețele de socializare un mesaj prin care își asumă doborârea unui avion ucrainean AN-26, anunță censor.net, citat de deschide.mdUlterior, s-a dovedit că avionul doborât nu era un AN-26 ucrainean, cum credeau teroriștii din estul Ucrainei, ci o aeronavă de tip Boeng-777 a companiei MalayezianAirlines, cu 295 de persoane la bord.

UPDATE 19:50  Președintele Vladimir Putin l-a informat pe Barack Obama despre serviciile de control în cazul accidentului aviatic din estul Ucrainei, informează Itar-Tass. 

UPDATE 19:46  Echipele de intervenție au ajuns la locul accidentului aviatic, cadavrele fiind împrăștiate pe o rază de 15 km în zonă, potrivit Reuters, citat de B1TV. 

UPDATE 19:34  Președinția Ucrainei confirmă oficial părbușirea avionului Boeing 777 al Malaesya Airlines, anunță BBC. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat, la scurt timp după prăbușirea avionului, că nu exclude posibilitatea ca acesta să fi fost lovit de o rachetă. 

UPDATE 18:58  Compania aeriană Malaysia Airlines a confirmat că a pierdut contactul cu avionul Boeing 777, toate persoanele de la bord pierzându-și viața.

UPDATE 18:44  Avionul ar fi fost lovit de o rachetă sol-aer, conform unui consilier al ministrului de Interne ucrainean, Anton Herashchenko, citat de Associated Press. Informația a fost preluată de BBC News. Conform oficialului, avionul ar fi fost lovit de o rachetă la o altitudine de 10.000 de metri. Informația nu a putut fi verificată independent, mai anunță BBC.

Totodată, sursa care a vorbit la Reuters a declarat că avionul nu a reușit să intre în spațiul aerian rusesc.  Malaysia Airlines a anuntat ca a pierdut contactul cu zborul MH17 de la Amsterdam. Ultima poziție cunoscută a fost deasupra Ucrainei, potrivit BBC.

—–

Un avion de pasageri Boeing 777 aparținând liniilor aeriene malaeziene s-a prăbușit la granița dintre Ucraina și Rusia, în apropiere de Donețk, oraș în care au loc lupte între armata ucraineană și rebeli, informează surse citate de Interfax. Potrivit primelor informații, catastrofa s-a petrecut în jurul orei locale 16. Aparatul zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur și avea la bord 295 de persoane, dintre care 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului.

Citește și: Malaezia va publica un raport de anchetă privind zborul MH370

În cursul dimineții, autorităţile de la Kiev au acuzat Moscova că aviaţia rusă că a distrus, miercuri, un avion de luptă ucrainean de tip Su-25, aflat „în misiune deasupra teritoriului ucrainean”. „Avionul nostru a fost doborât, pilotul a reuşit să se catapulteze” se arată într-un comunicat al Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare.

Citește și: Kiev: Aviaţia rusă a doborât un avion de luptă în Ucraina

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/a87c7f2b4fa18b6a2b5be083352bb501/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă