10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialUn bărbat înarmat a jefuit sediul unei misiuni franciscane din Oradea

Un bărbat înarmat a jefuit sediul unei misiuni franciscane din Oradea

Sediul unei misiuni franciscane din centrul municipiului Oradea a fost jefuit, miercuri, de un bărbat mascat care a ameninţat cu un pistol o călugăriţă aflată în imobil, cerându-i să deschidă cutia de valori, de unde a luat aproximativ 10.000 de lei şi a fugit, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat că sediul unei misiuni franciscane, situat pe strada Bărăganului, a fost jefuit de un bărbat mascat şi înarmat cu un pistol, hoţul luând aproximativ 10.000 de lei.
Potrivit sursei citate, jaful a avut loc miercuri dimineaţă.

Bărbatul a pătruns în sediul misiunii, unde se afla o singură călugăriţă, pe care a ameninţat-o cu un pistol şi i-a cerut să deschidă cutia de valori, de unde a luat aproximativ 10.000 de lei, sumă pregătită pentru ajutorarea persoanelor asistate, şi a fugit.

La faţa locului a mers o echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi din cadrul Poliţiei Oradea, iar în urma cercetărilor de la faţa locului şi după audierea unor locuitori din zonă poliţiştii au întocmit portretul robot al suspectului, care ar putea fi un tânăr de aproximativ 25 de ani, ce a fost văzut de vecini plimbându-se în apropierea misiunii şi miercuri dimineaţă, dar şi cu o zi înainte.

Marţi după-amiază, tânărul a intrat în sediul unei firme de asigurări situat în imediata apropiere a misiunii franciscane, pretinzând că este student arab şi că are o vilă pentru care îl interesează o asigurare pentru locuinţă, lăsând pentru contact un număr de telefon care nu era al lui.
Reprezentanta firmei de asigurări l-a văzut pe tânăr şi miercuri dimineaţă plimbându-se pe lângă sediul misiunii.

“Dădea târcoale. A încercat una dintre uşi, care era închisă şi s-a dus la cealaltă. Dar nu am urmărit ce face. Când a venit Poliţia am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat femeia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă