38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialUn banner "Rosia Montana nu e de VI(N)DEANU", afisat la audierea lui...

Un banner „Rosia Montana nu e de VI(N)DEANU”, afisat la audierea lui Videanu

Audierilea ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a inceput, marti, cu aparitia in sala a unui grup de manifestanti care au afisat un banner cu inscriptia "ROSIA MONTANA NU E DE VI(N)DEANU", informeaza Mediafax.

Cei patru manifestanti au fost invitati de presedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD), sa se deplaseze intr-o parte a salii, in timp ce un reprezentant PDL din comisie si-a manifestat nemultumirea pentru ca parlamentarii nu au fost anuntati de acest protest.

In momentul aparitiei in sala a manifestantilor, ministrul nominalizat, Adriean Videanu, a declarat ca va vorbi in prezentarea facuta in fata comisiilor si despre subiectul Rosia Montana.

In plus, Videanu a precizat ca nu este deranjat de afisarea banner-ului si ca ii invita pe protestatari la Ministerul Economiei, la finalul audierilor.

Programul de guvernare al viitorului Cabinet prevede reevaluarea proiectului Rosia Montana, dar pe baza unor expertize interne si internationale, concomitent cu realizarea unei strategii nationale pentru valorificarea resurselor minerale non-energetice.

Proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, este unul controversat, contestatarii invocand in special problemele de mediu care ar urma sa fie provocate de aceasta investitie.

In 2008, cand Ministerul Mediului era condus de catre Attila Korodi (UDMR), Uniunea a insistat ca in Parlament dezbatut in regim de urgenta proiectul de lege privind interzicerea folosirii cianurilor in activitatile de minerit din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă