21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialUn avion comercial a fost lovit de o dronă, în Canada

Un avion comercial a fost lovit de o dronă, în Canada

Un avion comercial a fost lovit de o dronă, joi, 12 octombrie, în apropierea aeroportului din Quebec, prima ciocnire de acest tip din Canada, a indicat duminică ministrul transporturilor, Marc Garneau, citat de AFP, informează Agerpres.

Aparatul, un avion al companiei Skyjet care efectua un zbor intern, a fost atins în timp ce se apropia de aeroportul Jean-Lesage din Québec, dar a putut ateriza fără probleme.

"Este prima dată când are loc o coliziune între o dronă și o aeronavă comercială în Canada, iar eu sunt extrem de ușurat să știu că avionul a suferit doar daune minore și că a aterizat în deplină siguranță", a declarat ministrul, într-un comunicat preluat de AFP.

Potrivit Journal de Québec, avionul, care transporta 6 pasageri și 2 membri ai echipajului, a fost lovit în aripa dreaptă în timp ce se afla la o altitudine de 450 metri și la aproximativ 3 km de aeroport.

Compromiterea securității unei aeronave, le-a reamintit oficialul canadian utilizatorilor de drone, constituie o infracțiune care se pedepsește cu o amendă ce poate ajunge la 25.000 de dolari canadieni (13.500 euro) sau cu închisoarea, ori ambele.

El a arătat că, de la începutul anului, 1.596 de incidente legate de drone au fost semnalate ministerului canadian al transporturilor, dintre care 131 "îngrijorătoare din punctul de vedere al securității aeriene".

Reglementarea legală în vigoare în Canada interzice zborul dronelor la peste 90 de metri înălțime și la cel puțin 5,5 km de un aeroport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă