17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialUn autocar cu TURIȘTI străini a fost atacat cu FOCURI de armă,...

Un autocar cu TURIȘTI străini a fost atacat cu FOCURI de armă, în Franța

Un autocar ce transporta 75 de turişti cehi, printre care se aflau şi copii dintr-un grup şcolar, a fost atacat sâmbătă pe o autostradă din Franţa cu focuri de armă, transmite AFP citată de Agerpres.

Autorul atacului este deocamdată necunoscut.

Şase pasageri au fost răniţi de cioburile geamurilor sparte, o femeie fiind grav rănită la ochi, a precizat un procuror francez. 

Atacul a avut loc sâmbătă seara în jurul orei locale 22:30, la circa 130 de kilometri sud de oraşul Lyon. Autocarul venea din Spania şi se îndrepta către Republica Cehă. ‘Primul tir a vizat parbrizul, iar cel de-al doilea a spart luneta (geamul din spate) câteva secunde mai târziu’, explică procurorul. 

Conform primelor elemente ale anchetei, atacatorul a folosit o armă de vânătoare. ‘Nu avem elemente care să ne facă să credem că acest autocar a fost o ţintă special aleasă’ sau că s-a aflat într-un pericol mai mare decât alte vehicule care circulau pe acolo, a mai spus magistratul citat, în opinia căruia este vorba despre un ‘act izolat’. 

După ce au fost preluaţi de echipele de salvare, pasagerii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi-au continuat călătoria către ţara lor. 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incendiu puternic la sediul Direcţiei de Securitate de la Ismailia, Egipt! Cel puțin 25 de morți

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zori. Imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje aleimobil din...

Inconștiență maximă pe Transfăgărășan! Un grup de turiști și-a adus copiii pentru o ședință foto improvizată cu ursul

Mai mulți turiști s-au expus în mod voit pericolului, în weekend, pe Transfăgărășan, după ce au încercat să se apropie mult prea mult...

Rate mai mari de la 1 octombrie. Sute de mii de români, loviți în plin de majorarea IRCC

După un trimestru în care a înregistrat o ușoară scădere, indicele IRCC a crescut din nou, cu 0,02%, de la 5.94% la 5.96%....
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies