38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialUn asasin profesionist albanez a luat şase ostatici într-o închisoare din Grecia

Un asasin profesionist albanez a luat şase ostatici într-o închisoare din Grecia

Un asasin profesionist albanez, care a evadat anterior de două ori de la o închisoare de maximă securitate din Atena, în 2006 şi 2009, a luat şase ostatici într-o nouă încercare de a scăpa din penitenciar, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Alket Rizaj a luat ostaticii sâmbătă, la Închisoarea Malandrino, în centrul Greciei, iar potrivit unor informaţii acesta este înarmat cu grenade şi explozibili. Fotografii realizate cu telefonul mobil surprind un bărbat alături de alte şase persoane, dintre care unii par să fie ofiţeri de la închisoare.

În urma eşecului unor negocieri, membri ai unui comando grec ar fi reuşit să elibereze un ostatic. În cursul acestei operaţiuni ar fi fost utilizate fumigene, porivit site-ului publicaţiei Parapolitika. De asemenea, potrivit agenţiei AP, poliţia a lansat substanţe chimice, „la intervale neregulate”, în interiorul închisorii.

Rizaj cere o maşină la bordul căreia să părăsească închisoarea, potrivit unor oficiali greci. Fotografiile cu presupuşii ostatici au fost trimise unui post albanez de televiziune de către un deţinut a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Rizaj, care a fost condamnat în două rânduri pentru crimă, a evadat în iunie 2006 şi februarie 2009 de la Închisoarea de maximă securitate Korydallos din Atena. El a evadat de fiecare dată cu ajutorul unui elicopter şi împreună cu Vassilis Paleokostas, un jefuitor de bănci.

Albanezul a fost capturat din nou în noiembrie 2009, când a fost găsit în compania unei prietene la o proprietate în apropiere de localitatea Marathon. Directorul şi inspectorul Închisorii Korydallos au fost concediaţi după a doua evadare.

Cele mai citite

VIDEO Localnicii din Vaideeni acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale

Localnicii din Vaideeni Acuză Louis Vuitton de Furtul Designului Bluzelor Tradiționale Localnicii din satul Vaideeni, situat la poalele Munților Carpați din România, și-au exprimat furia...
Ultima oră
Pe aceeași temă