6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSpecialUn actor britanic de comedie, interogat în scandalul sexual Jimmy Savile

Un actor britanic de comedie, interogat în scandalul sexual Jimmy Savile

Un actor şi cântăreţ britanic în vârstă de 69 de ani, Freddie Starr, cunoscut în anii ’70, a fost arestat joi şi eliberat pe cauţiune, în dosarul fostului animator BBC Jimmy Savile, suspectat că a abuzat sexual de minori, scrie presa britanică, potrivit HotNews.ro.

Aceasta este a două arestare, în acest caz, după ce în 28 octombrie fosta vedetă pop Gary Glitter, a fost arestat şi condamnat deja pentru pedofilie.

Poliţia a anunţat joi a arestat un bărbat suspectat abuz sexuali, fără a-i dezvălui identitatea. Canalele de televiziune BBC News şi Sky News au transmis că acesta este Freddie Starr.

O femeie a declarat că Jimmy Savile şi Freddie Starr au abuzat de ea pe când avea numai 14 de ani. Aceste fapte ar fi avut loc într-o cabină a reţelei BBC în anii 1970. Starr a negat faptele.

Poliţia anunţase acum două săptămâni că a deschis o anchetă asupra suspecţilor care sunt încă în viaţă, în condiţiile în care Jimmy Savile a decedat la finele lui 2011, la 84 de ani.

Jimmy Savile, star al micului ecran în anii 60-80, şi Gary Glitter, care a cunoscut momentul său de glorie în anii ’70, cu melodia „I’m the Leader of the Gang (I am)”, lucrau amândoi în showbiz.

Arestarea de joi în dosarul Savile este ultimul eveniment în scandalul care zguduie Marea Britanie de câteva săptămâni.

Afacerea a izbucnit în octombrie o dată cu difuzarea de către televiziunea britanică ITV a unui documentar în care cinci femei îl acuzau pe Jimmy Savile de abuzuri sexuale. De atunci, acuzaţiile curg, iar Scotland Yard, care l-a descris pe Jimmy Savile drept un „prădător sexual”, a apreciat numărul potenţialelor victime la 300.

Scandalul a distrus imaginea lui Jimmy Savile, personaj adulat de tineri pentru emisiunile sale, precum show-ul muzical „Top of the Pops”. Personajul era foarte popular şi pentru angajamentul său în domeniul caritabil, pentru care a fost înnobilat de regina Elisabeta a ÎI-a şi decorat de papa Ioan Paul al II-lea

Cele mai citite

Revolut își extinde platforma de trading pentru clienții din Spațiul Economic European

Revolut își extinde platforma de trading disponibilă pentru clienții din Spațiul Economic European (SEE). Ca urmare a operaționalizării entității sale de trading licențiate pentru...

Premierul Poloniei vine la București. Guvernele României și Poloniei se reunesc în ședință comună

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vine la București, urmând a conduce, alături de premierul României, Nicolae Ciucă, o ședință comună a celor două guverne. Ședința comună...

Ciucă: Am confirmat în şedinţa comună de Guvern cu Polonia, planul de acţiune aferent perioadei 2022 – 2026

Şedinţa comună a Guvernelor român şi polonez desfăşurată, marţi, la Palatul Victoria, a oferit prilejul celor două părţi de a confirma planul de acţiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă