22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialUn accelerat cu opt vagoane a deraiat in Dolj (VIDEO)

Un accelerat cu opt vagoane a deraiat in Dolj (VIDEO)

Locomotiva si cele opt vagoane ale trenului accelerat 1692, care circula din directia Timisoara Nord spre Bucuresti, au deraiat, in noaptea de duminica spre luni, la ora 2,25, in dreptul localitatii Carcea, la 10 kilometri de gara Craiova, informeaza Agerpres.

In urma accidentului feroviar, 15 persoane, din cei peste 300 de pasageri, au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale si mai multi oameni au primit ingrijiri la fata locului.

La nivelul Regionalei CFR Calatori s-a stabilit o comisie de ancheta in acest caz.

Din cauza acestui accident, circulatia feroviara pe ruta Craiova – Caracal este blocata, circulatia fiind deviata pe ruta Craiova – Piatra Olt.

Prefectul judetului Dolj, Florin Stancu, a spus, pentru Agerpres, ca imediat dupa producerea accidentului autoritatile au raspuns prompt pentru remedierea situatiei si pentru a-i transporta pe pasageri, cu microbuze si autocare, in gara Caracal de unde urmeaza sa plece spre locurile de destinatie.

"Din pacate, a fost un accident nefericit pentru noi, in urma caruia 15 persoane au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale, dar care, din fericire, nu au suferit rani grave si au putut parasi spitalul. Mai multi jandarmi s-au deplasat la fata locului pentru a ajuta la restabilirea situatiei", a spus Florin Stancu.

Marin Suseanu, directorul CFR Calatori, a precizat ca, din cauza acestui accident, circulatia pe ruta Craiova – Caracal este blocata, iar trenurile sunt deviate pe ruta Craiova – Piatra Olt.

"In prezent este prematur sa ne pronuntam asupra cauzelor accidentului. Am discutat cu mecanicul de locomotiva si am inteles ca avea viteza regulamentara, de 100 km/h, deci nu se pune problema vitezei. O comisie de ancheta urmeaza sa stabileasca, exact, de ce a deraiat acest tren. In prezent trenul se afla in continuare pe calea ferata", a spus Suseanu.

Accidentul s-a produs in dreptul localitatii doljene Carcea, intr-o zona fara acces la drum, motiv pentru care echipajele de interventie au ajuns mai greu la fata locului.

Cei peste 300 de pasageri care se aflau in tren au fost evacuati din vagoane cu ajutorul jandarmilor. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă