2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialUdrea: Tichetele de vacanta vor inlocui primele de vacanta

Udrea: Tichetele de vacanta vor inlocui primele de vacanta

Ministerul Turismului intentioneaza sa inlocuiasca primele de vacanta acordate angajatilor din sectorul privat cu tichetele de vacanta, a declarat Elena Udrea.

Ministrul de resort a precizat, potrivit ziare.com, faptul ca masura este menita sa stimuleze turismul intern, tichetele de vacanta putand fi utilizate doar in tara. Mai precis, doar in unitatile de cazare agreate de Ministerul Turismului.

Elena Udrea nu a putut spune ce valoare ar urma sa aiba aceste tichete, dar a recunoscut, intr-o interventie televizata la Realitatea TV, ca discutiile au pornit din jurul valorii de "sase salarii minime brute pe economie".

Potrivit calculelor facute in direct de Elena Udrea, echivalentul acestor salarii este de 2.500 lei, ceea ce ar echivala cu o valoare a salariului minim brut de aproximativ 417 lei.

In realitate, salariul minim brut in Romania este de 540 de lei, cu 30% mai mare decat valoarea presupusa de Elena Udrea.

Potrivit strategiei anti-criza a Guvernului Boc, efortul bugetar pentru sustinerea acestei masuri se ridica la doua miliarde lei.

Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
00:00:33

VIDEO. Peruanii cer demiterea președintelui

Sute de peruani au ieșit sâmbătă (2 decembrie) pe străzile din Lima pentru a cere demiterea președintelui Dina Boluarte, după ce procurorul general al...

Haos pe piața RCA. Șoferii vor plăti de anul viitor polițe și cu 80% mai scumpe

Sunt aproape un milion de șoferi care au de dus povara falimentului Euroins, după ce asiguratorul a intrat în faliment în luna martie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă