21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialUdrea: Noul Cod Rutier îi JUPOAIE pe şoferi

Udrea: Noul Cod Rutier îi JUPOAIE pe şoferi

Deputatul PDL Elena Udrea a criticat noul Cod rutier şi a arătat că amenzile introduse sunt o dovadă de „incompetenţă, prostie şi rea-voinţă”, într-o postare pe blogul personal.

Udrea a scris că „noul Cod rutier îi jupoaie pe şoferi, pentru că Victor Ponta vrea să acopere deficitul de 1 miliard de euro la încasările bugetare”.

Citeşte şi Noul Cod Rutier: 9.600 de lei – amendă pentru şoferi care încalcă legea

„Noul Cod rutier, zămislit în minţile înguste ale unor oameni care nu au nici o legătură cu realităţile vieţii de zi cu zi a românilor, arată o lipsă profundă de respect pentru cetăţenii acestei ţări. Să pui amenzi mai mari decât în orice altă ţară europeană într-o Românie în care şomajul creşte, preţurile, taxele şi impozitele se măresc şi ele, dovedeşte incompetenţă, prostie şi rea-voinţă. În niciun alt stat care se pretinde democratic, cetăţenii nu sunt priviţi ca în România, drept posibili infractori şi contravenienţi”, a notat deputatul pe blog.

Elena Udrea a mai scris că, din cauză că guvernul Ponta a încasat la bugetul de stat cu un miliard de euro mai puţin „decât trebuia”, noul Cod rutier va compensa prin amenzi deficitul de venituri bugetare.

Citeşte şi Zgonea: Grupul PSD susţine adoptarea noului Cod rutier prin lege, nu prin OUG

Deputatul PDL este de părere că amenzile foarte mari încurajează corupţia, pentru că „decât să plăteşti 100 de milioane de lei vechi amendă şi să te mai şi alegi cu permisul suspendat o perioadă foarte lungă de timp, mai bine dai 500 de euro şpagă şi rămâi şi cu permisul”.

Ea a mai arătat că premierul Victor Ponta ar trebui să încurajeze investiţiile în infrastructură în loc să impună taxe foarte mari.

Noul Cod Rutier va fi adoptat azi prin ordonanţă de urgenţă, după cum a anunţat marţi după-amiază ministrul de Interne, Radu Stroe.  Noul Cod a stârnit numeroase critici din partea societăţii civile, dar şi a unor politicieni, pentru că amenda maximă ajungea, în prima variantă, la 16.000 de lei, iar şoferii puteau rămâne fără permis timp de cinci ani, dacă a produs un accident foarte grav.

În noua variantă, Codul rutier prevede amenzi maxime de 9.600 de lei, iar perioada maximă în care un şofer poate avea permisul suspendat este de doi ani. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă