26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialUdrea, buna de plata: "Romania - Land of Choice" apartine altcuiva

Udrea, buna de plata: „Romania – Land of Choice” apartine altcuiva

Florin Zamfir, din Iasi, este cel care a inregistrat marca "Romania – Land of Choice" la OHIM – The Office of Harmonization for the Internal Market – agentie a Uniunii Europene responsabila cu inregistrarea marcilor la nivel international.

Desi stia ca exista o disputa asupra proprietatii marcii, Ministerul Turismului condus de Elena Udrea a promovat-o pe plan international fara sa detina drepturile legale.

Toate drepturile de autor in urma difuzarii clipurilor publicitare pe CNN si Eurosport nu revin ministerului, ci persoanei care are dreptul de proprietate intelectuala la nivel comunitar, sustine Gardianul, care citeaza surse din domeniul turismului.

In cazul in care proprietarul marcii "Romania – Land of Choice", Florin Zamfir, va solicita CNN si Eurosport despagubiri pentru folosirea acesteia fara acordul sau, acesta s-ar putea imbogati. Daca cele doua institutii media se vor trezi in fata unui proces pentru drepturile de autor, acestea au tot dreptul sa ceara despagubiri la randul lor ministerului condus de Elena Udrea.

"Exista un proiect de promovare a Romaniei, pe care fundatia culturala Qvo Vadis il dezvolta impreuna cu o fundatie din Irlanda sub sigla Land of Choice. Eu am inregistrat marca la OHIM la doua luni dupa ce in tara au aparut disputele asupra paternitatii marcii. Dupa ce a anuntat marca fara sa o inregistreze, ministerul face a doua greseala si promoveaza clipurile la nivel international, fara a avea certificat de inregistrare asupra sloganului Land of Choice, eliberat de OHIM", a declarat, pentru sursa citata, Florin Zamfir.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă