6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăSpecialUcrainenii au desfășurat acțiuni contraofensive în orașul Donețk

Ucrainenii au desfășurat acțiuni contraofensive în orașul Donețk

Surse din rândul autorităților oficiale pro-ruse au declarat că un obuz a fost tras din Ucraina și a declanșat incendiul depozitului de petrol din Donețk.

Un incendiu a izbucnit peste noapte la un depozit de petrol din teritoriul controlat de ruși din estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk, a declarat marți (26 iulie) șeful administrației orașului. Reuters nu a putut verifica rapoartele sau cauza incendiului.

 „Ca urmare a bombardamentelor de peste noapte în districtul Budennovsky, a avut loc un incendiu la un depozit de stocare a combustibilului”, a declarat primarul din Donețk, Alexey Kulemzin, într-o postare pe rețeaua de socializare Telegram, potrivit Reuters.

Un obuz tras din Ucraina a declanșat incendiul de la un depozit de petrol din Donețk, din fericire nerezultând vcitime

Nu au existat victime în urma incendiului, au declarat serviciile de urgență din Donețk.

Incendiul a fost stins în jurul orei locale 10:00 a.m. (07:00 GMT), a spus Kulemzin.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat un incendiu în apropierea rezervoarelor de petrol de pe șinele de cale ferată la acel depozit.

Donețk este capitala „Republicii Populare Donețk”, susținută de Rusia, o entitate separatistă din regiunea Donbas a Ucrainei, recunoscută doar de Rusia, Siria și Coreea de Nord.

Ucraina este acuzată pentru bombardarea regiunii Donețk

Ucraina este acuzată de separatiștii pro-ruși, dar și de Kremlin, de bombardarea regiunii Donețk, din estul țării, aflată chiar la granița cu Rusia.

Un oraș din Donețk, controlat de separatiștii din estul Ucrainei, a suferit vineri bombardamente puternice, iar o casă rezidențială și o bază a unor salvatori au fost lovite, a arătat un videoclip Reuters.
Fumul s-a ridicat deasupra imobilelor, iar pompierii au lucrat pentru a stinge un incendiu într-o clădire de locuințe.
„Când s-a terminat bombardamentul, am plecat de la lucru, ne-au lăsat să mergem acasă. Ajunși la colțul clădirii, mai mulți oameni au început să tragă în sus pentru că o dronă zbura acolo și ni s-a spus să intrăm în clădire”, a spus rezidenta Larisa, din interiorul unui adăpost.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă