1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialUcraina dezminte că ar negocia cu insurgenţii din estul țării

Ucraina dezminte că ar negocia cu insurgenţii din estul țării

Autoritățile ucrainene au dezminţit informaţiile publicate de presă, potrivit cărora al fi început să negocieze cu separatiștii pro-ruși. În schimb, Kievul a subliniat că are discuții doar cu Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

"Ministerul ucrainean al Apărării anunţă în mod oficial că informaţiile apărute în presă privind iniţierea unor negocieri cu separatiştii nu corespund adevărului", potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

"Kievul poartă discuţii doar în format tripartit, implicând Ucraina, OSCE şi Rusia, privind punerea în aplicare a Acordului de la Minsk", a adăugat ministerul.

Anterior, presa a anunţat că reprezentanţii Administraţiei prooccidentale de la Kiev, ai Rusiei şi ai insurgenţilor proruşi s-ar fi întâlnit miercuri la Doneţk, în efortul de a salva armistiţiul fragil din estul Ucrainei.

Întrevederea a avut loc într-un hotel din Doneţk, dar nu a adus progrese tangibile "în materie de încredere", a declarat Alexander Hug, purtătorul de cuvânt al Misiunii OSCE din Ucraina, mai scrie sursa citată.

În pofida armistiţiului instituit începând cu 5 septembrie pe baza Acordului de la Minsk, "mai multe puncte de confruntări continuă să existe de-a lungul frontului de 480 de kilometri", a subliniat Hug.

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă