2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialUBB isi mareste "zestrea" de "Doctor Honoris Causa"

UBB isi mareste “zestrea” de “Doctor Honoris Causa”

CLUJ-NAPOCA. La Universitatea “Babes-Bolyai” a avut loc ieri, ceremonia de acordare a titlului de “Doctor Honoris Causa” profesorului si teologului ortodox Constantine Scouteris, de la Universitatea Atena, precum si profesorului Ulrich Luz de la Universitatea din Berna.
Scouteris este o personalitate in domeniul studiilor teologice, de renume international, fiind una din vocile respectate ale ortodoxiei, nu numai din Grecia. El este cunoscut prin contributiile aduse in domeniul Teologiei Simbolice si al Istoriei Dogmatice, cat si in studiile de Teologie Ecumenica. Profesorul a participat, in calitate de membru in comisii si foruri, la numeroase intruniri si congrese cu caracter ecumenic.
De asemenea, Ulrich Luz este unul dintre cei mai cunoscuti biblisti contemporani din lumea protestanta de limba germana, a carui opera teologica este un punct de referinta in literatura de specialitate. Acesta este o personalitate recunoscuta mai ales in cadrul abordarilor neo-testamentare, dar si a promovarii dialogului inter-religios.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă