3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialTVR trimite o nouă invitație la dezbatere către Ponta și Iohannis

TVR trimite o nouă invitație la dezbatere către Ponta și Iohannis

Preşedintele-Director General al TVR, Stelian Tănase, a relansat invitaţia adresată celor doi candidaţi la Preşedinţia României de a participa la o dezbatere electorală organizată de Televiziunea Română, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie.

Televiziunea Română a lansat, săptămâna trecută, propunerea organizării uneia sau a mai multor dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa prezidenţială, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care ar putea avea mai mulţi moderatori reprezentând TVR, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV.

În invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), le supune atenţiei celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială posibilitatea organizării uneia sau mai multor dezbateri între aceştia, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Stelian Tănase spune în invitaţiile adresate lui Ponta şi Iohannis că "televiziunea publică este singura televiziune care acoperă tot teritoriul României, conform datelor de la SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.), precum şi zonele în care se află comunităţi de români din afara graniţelor". "Audienţele programelor noastre electorale au fost ridicate, potrivit informaţiilor Kantar Media. Televiziunea Română nu a fost sancţionată de CNA în această campanie, dovadă a corectitudinii şi neutralităţii TVR faţă de toţi candidaţii", mai spune Stelian Tănase.

Potrivit lui Tănase, acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care "televiziunea publică este cea mai potrivită instituţie media pentru a organiza o dezbatere de importanţă majoră".

Temele de dezbatere ar putea fi atribuţiile preşedintelui şi probleme de politică externă şi de politică internă. Detaliile pot fi stabilite de comun acord cu staff-urile de campanie, începând cu prima rundă de negocieri, se mai spune în invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi lui Klaus Iohannis de TVR.

Cele mai citite

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei,...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă