13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTurul Dobrogei şi-a desemnat câştigătorii

Turul Dobrogei şi-a desemnat câştigătorii

Alex Ciocan şi Bogdan Vlad s-au impus într-o ediţie a Turului Dobrogei mai dificilă ca oricând, condiţiile atmosferice fiind total neprielnice.

 

A XIII-a ediţie a Turului Dobrogei la ciclism a ajuns la final. Laureaţii de anul acesta sunt Alex Ciocan (CS Otopeni) la seniori şi Bogdan Vlad (CS Bilal 2000 Constanţa) la juniori. Cei doi au reuşit să treacă cel mai bine de provocarea care s-a numit vremea neprielnică şi au îmbrăcat, la final, cele două tricouri distinctive.

Cu o echipă foarte puternică în spate, Alex Ciocan a reuşit să se impună de o manieră categorică, cursa seniorilor fiind practic o afacere a celor de la CS Otopeni. Întreg podiumul acestei categorii a fost ocupat de la echipa în cauză, liderul având întâietate. Mereu în faţă şi câştigător al primei etape, Ciocan a reuşit să pună repede un avans între el şi contracandidaţi. Momentul decisiv a avut loc în etapa de sâmbătă. Purtătorul tricoului galben a avut probleme tehnice şi a rămas mult în urmă, dar coechipierii l-au ajutat exemplar şi l-au readus în pluton securizând astfel tricoul fruntaşului.

Etapa de sâmbătă avea să fie a unui junior, Bogdan Vlad. După ce vineri reuşea practic să câştige tricoul alb, terminând la mare distanţă de următorul junior, Bogdan a făcut cursa perfectă şi, pe o ploaie torenţială, a evadat cu 3 kilometri înainte de final reuşind să îşi treacă în cont o frumoasă victorie şi să îşi lipească de umeri tricoul alb.

Duminică a fost ultima etapă, 70 de kilometri pe un circuit în Constanţa. Cei doi lideri au mers din nou foarte bine şi au încheiat pe locurile 2, Alex Ciocan şi 3 Bogdan Vlad, bătând astfel în cuie clasamentul general.

„A fost o întrecere foarte grea pentru că nu am avut parte de condiţii meteo foarte potrivite pentru ciclism. Am reuşit să mă impun graţie unei echipe excelente şi a coechipierilor care m-au ajutat atunci când am avut nevoie, iar succesul este şi al lor”, a declarat după festivitatea de premiere Alex Ciocan. La rândul său, Bogdan Vlad a spus: „Nu cred că am mai mers pe o vreme atât de rea. Mă bucur că am reuşit să câştig în aceste condiţii şi sper ca rezultatele bune să vină în continuare”.

Viitorul ciclismului românesc

La 17 ani, Bogdan Vlad este component al echipei CS Bilal 2000 Constanţa şi în lotul de juniori al României. Rutierul antrenat de Victor Bănescu a câştigat toate cursele importante desfăşurate anul acesta. El a sosit primul atât la Cupa Federaţiei la Ciclism (la Cluj), iar cu o săptămână înainte de Turul Dobrogei a câştigat Cupa Municipiului Reghin. Pentru Bogdan urmează o etapă de Cupă Mondială cu lotul României şi urmărirea unui vis: Paris – Roubaix, cea mai dură şi mai prestigioasă cursă de o zi din istoria ciclismului.

17 ani are Bogdan Vlad, câştigătorul Turului Dobrogei la ciclism, categoria juniori.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...
Ultima oră
Pe aceeași temă