9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurturică îi dă replica lui Corlățean: Cum și unde a mințit-o pe...

Turturică îi dă replica lui Corlățean: Cum și unde a mințit-o pe Nuland

„Este cât se poate de trist că, pentru a ieși dintr-o situație penibilă, în care s-a băgat singur, Titus Corlățean a ales să mintă din nou. Încercarea jenantă de a fugi de responsabilitate nu face decât să confirme îndoielile pe care le au față de el partenerii strategici ai României”, scrie redactorul șef al cotidianului România liberă, Dan Turturică, pe blogul său, în replică la comunicatul purtătorului de cuvânt al MAE.

„Gesturile repetate ale lui Titus Corlățean de a promova interesele partidului din care face parte în detrimentul principiilor și valorilor care definesc parteneriatele strategice cu SUA și UE nu spulberă îndoielile care planează asupra sa. Din contră, le amplfică.

Singurul fapt pentru care Corlățean merită un oarecare credit este că a ezitat o zi și jumătate dacă să-și recunoască gafa și să-și ceară scuze sau să o nege și în felul acesta să pună România într-o nouă postură jenantă. Din păcate pentru el dar și pentru statul român, a câștigat atitudinea iresponsabilă”, consideră Dan Turturică în replica sa.

Citește și: MAE reacționează la editorialul lui Dan Turturică din România liberă

„Și acum faptele: Corlățean minte prin omisiune. După cum se poate vedea din comunicatul MAE, el spune că “în cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti…” nu a făcut afirmația incriminată. Însă, după cum se poate vedea limpede din editorialul “Un ministru pe placul Rusiei”, nu am spus că livrarea acestei minciuni către Victoria Nuland s-a petrecut la întâlnirea din 11 ianuarie. Nu am precizat nici data, nici locul unde s-a petrecut intoxicarea. – „Potrivit unor surse oficiale care doresc să rămână anonime, Titus Corlățean i-a spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene si eurasiatice, că Traian Băsescu intenționează să încalce Constituția și să candideze pentru un al treilea mandat prezidențial…”

Acum, însă, pentru că Titus Corlățean insistă să se facă și mai tare de râs, am să fac precizarea că a mințit-o pe Victoria Nuland înainte de întâlnirea de la București, de  pe 11 ianuarie.

Pe 9 ianuarie 2014, Titus Corlățean a participat împreună cu Victoria Nuland la reuniunea “Snow Meeting” de la Vilnius, Lituania. După această întâlnire, unde au avut loc discuții între cei doi (iată știrea Hotnews în care se laudă cu asta), ei au venit împreună în România cu același avion, ocazie cu care au vorbit din nou, De această dată, evident, într-un cadru informal. Cel mai probabil, în avion i-a strecurat minciuna menită să-l compromită pe președinte.

Nu are, de altfel, nici o relevanță unde și când, precis, a mințit-o pe reprezentanta celui mai important partener al României. Important, grav, este că a făcut-o. Dacă nu ar fi așa, Titus Corlățean nu ar fi ținut să precizeze că nu a spus povestea cu “Băsescu, trei mandate” “în cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014.” Ar fi negat că a spus așa ceva și punct.

De ce nu a mers cu a doua minciună până la capăt? De ce nu a mințit cu nerușinare și acum, cum a făcut-o și în ianuarie? Pentru că știe că undeva există un document care confirmă toată povestea. Și că dacă ar împinge minciuna până la capăt, documentul ar putea ieși la iveală, iar scandalul diplomatic de culise ar deveni unul public. Moment în care Titus Corlățean nu ar avea altă opțiune decât demisia.

Faptul că ministrul de Externe a ales ca a doua oară să mintă doar pe jumătate, însă, nu schimbă cu nimic validitatea concluziei editorialului meu, ba chiar o întărește: “Faptul că la Washington și la Bruxelles nimeni nu îl mai crede pe cuvânt pe Corlățean nu îl privește doar pe el. Ne privește pe fiecare dintre noi, pentru că el reprezintă România. Ar fi o tragedie ca de puterea lui de convingere să depindă vreodată soarta acestei țări…”, se încheie replica redactorului șef al României libere.

Textul integral al replicii pe Turturica.ro.

Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă