5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialTurneul Roboților, la Biblioteca Metropolitană

Turneul Roboților, la Biblioteca Metropolitană

Un proiect de educaţie nonformală, numit Turneul Roboţilor, cu multe surprize şi provocări pentru tinerii pasionaţi de robotică, se va desfăşura în Capitală între 27 mai şi 17 iunie și le va oferi participanţilor posibilitatea de a observa diverse tipuri de roboţi, se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Mediafax.

Turneul Roboţilor va consta într-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul unei întregi luni în filialele Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. Astfel, pasionaţii de robotică sunt aşteptaţi marţi, la Biblioteca Liviu Rebreanu, de la ora 14.00, pe 3 iunie, la Biblioteca I. L. Caragiale, de la ora 14.00, pe 10 iunie, la Biblioteca Ioan Slavici, de la ora 14.00, iar pe 17 iunie, la filiala Lucian Blaga, de la ora 14.00.

Printre invitaţii care vor susţine prezentări se vor număra doi reprezentanţi ai Clubului de robotică "RObotiqueFF" al Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine din Politehnica Bucureşti, precum şi Iulian Lazăr, câştigătorul concursului Tech School de pe platforma www.smartnation.ro, la categoria 15 – 19 ani. În cadrul evenimentului, Iulian Lazar va vorbi despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă.

Participanţii vor avea ocazia să observe diverse tipuri de roboţi, să afle detalii despre construirea lor şi chiar să îi manevreze, la indicaţiile studenţilor specialişti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este reţeaua de biblioteci publice care serveşte interesele de lectură şi informare ale bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitană şi UPC.

Cele mai citite

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile...

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă