8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul Campioanelor: Cinci motive pentru a o urmări pe Garbine Muguruza, revelația...

Turneul Campioanelor: Cinci motive pentru a o urmări pe Garbine Muguruza, revelația anului, la Singapore

Turneul Campioanelor o va avea, în premieră, la fileu, pe jucătoarea iberică Garbine Muguruza, locul 4 WTA, jucătoare care a reușit să devină revelația anului în tenisul feminin. WTA oferă cinci motive pentru care Muguruza merită urmărită la Singapore.

Garbine Muguruza va fi una dintre marile rivale ale Simonei Halep la turneul asiatic, acolo unde românca va fi principala favorită, după retragerea Serenei Williams. Sportiva din Spania a avut un 2015 fantastic și a reușit să pătrundă pentru prima dată în cariera sa în top 5 mondial. Ea a avut o ascensiune continuă, de pe locul 24, până pe poziția a treia, pe care o va ocupa de la 26 octombrie.

Cele cinci motive oferite de WTA pentru a o urmări pe Muguruza:

1) Muguruza – WTA Rising Star în 2015

Simona Halep nu mai este cea mai tânără jucătoare de la vârful WTA, deoarece Muguruza, în vârstă de 22 ani a preluat acest statut. De altfel este cea mai tânără din top 15. Iberica a reușit prima sa finală de Grand Slam (Wimbledon) și primul său titlu la un Premier Mandatory, la Beijing, în acest an, evoluția sa fiind comparabilă cu cea a Simonei Halep din perioada 2013-2014.

2) O motivează meciurile cu jucătoare de top

Muguruza are un apetit special pentru partidele cu jucătoarele de top, înregistrând, în 2015, un record de 7 victorii – 4 înfrângeri împotriva tenismanelor din top 10 WTA. O singură jucătoare, dintre acestea, a reușit să o învingă în două seturi, Serena Williams. Cu Halep încă nu a jucat, ceea ce ar face cu atât mai așteptat un meci direct la Singapore.

3) Record mondial împotriva jucătoarelor de top

Muguruza este a treia jucătoare din istoria tenisului care reușește ca la al doilea său meci din carieră, într-un turneu WTA, să învingă o reprezentantă a top 10 mondial. Iberica o învingea pe Vera Zvonareva, în 2012, la Miami, egalându-le astfel pe Andrea Leand și Julie Coin.

4) Debutantele au produs surprize în ultimii 14 ani la Turneul Campioanelor

Serena Williams (2001), Maria Șarapova (2004) și Petra Kvitova (2011) sunt singurele jucătoare care, la debutul la Turneul Campioanelor, au cucerit turneul. De asemenea Simona Halep a ajuns până în finală, anul trecut, tot la prima sa apariție.

Citește și WTA: Cinci motive pentru a o urmări pe Simona Halep la Singapore

5) Muguruza vrea să scrie istorie pentru Spania

Garbine are șansa să devină prima iberică învingătoare la Turneul Campioanelor. Arantxa Sánchez-Vicario și Conchita Martínez au fost mai bine clasate decât ea, însă Muguruza continuă să urce în ierarhie, pe 26 octombrie urmând să o surclaseze pe Maria Șarapova. Vicario este singura reprezentantă a Spaniei care a jucat o finală la Turneul Campioanelor (1993).

Citește și Turneul Campioanelor: Cine sunt outsiderele care luptă pentru ultimele 3 bilete spre Singapore

 

 

 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă