10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialTurist blocat cu un caiac în nămol, în județul Tulcea, salvat cu...

Turist blocat cu un caiac în nămol, în județul Tulcea, salvat cu un elicopter

Un turist care rămăsese blocat în nămol cu un caiac a fost salvat, sâmbătă, în urma unei acțiuni comune a Gărzii de Coastă și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, pentru scoaterea bărbatului din zona respectivă fiind nevoie de intervenția unui elicopter.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, sâmbătă, în jurul orei 9.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primită o solicitare din partea ISU Tulcea pentru declanșarea unei acțiuni de căutare și salvare a unui turist aflat într-un caiac, care a ramas blocat în nămol, în zona Zatoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Persoana respectivă nu a putut fi recuperată din locația unde se află decât cu ajutorul unui elicopter din cadrul IGAv-MAI, nefiind posibil accesul în zonă cu alt mijloc de salvare.

La ora 13.55, elicopterul l-a ridicat pe turist cu ajutorul unui troliu, acesta fiind transportat în siguranță la Tulcea, unde a fost preluat de un echipaj al ISU Tulcea.

Personalul Gărzii de Coastă a participat la activitate cu mijloace de intervenție terestre și navale și cu un ofițer coordonator aflat la bordul elicopterului, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă