17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTurism cu portia la Castelul Corvinilor

Turism cu portia la Castelul Corvinilor

»  Angajatii muzeului care functioneaza in Castelul Corvinilor din Hunedoara ii trateaza cu sictir pe turistii care vin sa viziteze unul dintre cele mai cunoscute monumente medievale din Romania.

Peste 50 de turisti s-au revoltat, in urma cu cateva zile, in fata portilor inchise ale Castelului Corvinilor din Hunedoara. Oamenii au depasit cu 10 minute programul de vizita si nu au mai fost lasati sa intre, desi veneau de la mare distanta. La ora 5 fix, portile Castelului se inchid si se mai deschid doar a doua zi dimineata. Turistii au venit din judetul Bihor. Au plecat intr-o excursie prin tara si au vrut sa vada si Castelul Corvinilor. S-au lovit, insa, de portile inchise. Nici prin cap nu le-a trecut ca nu vor putea primi o derogare, mai ales ca in alte zone istorice ale tarii nu li s-a mai intamplat niciodata asa ceva. "Venim de la sute de kilometri departare. Niciodata nu am vazut castelul de la Hunedoara si am vrut sa-l vizitam, dar nu s-a putut. Am fost la Cetatea Sucevei, era deja seara dar ne-au deschis portile, am fost la rezervatia de zimbri de la Neamt. Au scos zimbrii sa-i vedem si le-au dat hrana suplimentara, desi se terminase programul. Nu mai venim niciodata aici", au spus oamenii revoltati.

Excursia a fost organizata de preotul comunei Baita, care si-a manifestat tristetea fata de gestul reprezentantilor monumentului istoric hunedorean. "Suntem foarte suparati. Suntem un grup de 50 de oameni, am venit expres la castel si ni se spune ca nu se poate, ca e un program. Ideea e ca soarele-i pe cer, e ora 5, pana deseara e un timp, sigur ca am auzit ca Bill Gates vine si arunca aici zeci de mii de dolari si nu mai intereseaza, dar noi, romanii, chiar n-avem voie sa vedem castelul?", a declarat preotul din Baita, care a organizat excursia. Nici unul dintre turisti nu a mai vazut vreodata Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar pentru unii dintre ei era poate o ocazie unica in viata, pentru ca au peste 70 de ani.

DEZAMAGIRE
"Le-am spus ca venim de la zeci de kilometri, sute de kilometri de fapt si nu ai cu cine vorbi. E un paznic acolo, care are 4 clase, si n-ai cu cine vorbi. Am cerut un telefon, sa vorbim cu directorul muzeului, dar n-ai cu cine sa vorbesti. E pacat pentru oamenii acestia, au plecat dezamagiti", a mai spus preotul. La castel, intr-adevar, era doar un paznic, sau cel putin el a deschis poarta. stia una si buna: s-a terminat programul "Nu se mai poate vizita. Este un program si acum e inchis. Altceva nu am ce sa va spun", a spus paznicul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă