36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialTurcia sporește măsurile de securitate la ISTANBUL

Turcia sporește măsurile de securitate la ISTANBUL

Autorităţile turce au sporit măsurile de securitate în Istanbul, a anunțat joi seară presa internațională, citată de Agerpres.

Decizia Turciei apare la o zi după ce Franţa a anunţat că îşi închide misiunile diplomatice din Istanbul şi capitala turcă, Ankara, ca urmare a unor temeri privind securitatea, relatează Reuters. 

Turcia se află în stare de alertă după o serie de atentate comise în acest an, unele revendicate de militanţi kurzi şi altele de organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI). Un triplu atentat sinucigaş comis luna trecută pe principalul aeroportul din Istanbul s-a soldat cu 45 de morţi. 

Poliţia a verificat individual toţii pasagerii înainte de a călători prin tunelul feroviar Marmaray care trece sub strâmtoarea Bosfor şi face legătura între părţile europeană şi asiatică ale oraşului Istanbul, au anunţat CNN Turk şi ziarul Hurriyet. 

La începutul acestei luni lunii, premierul Binali Yildirim a afirmat că forţe speciale înarmate au fost desfăşurate în tunelul Marmaray precum şi la aeroport şi în trei gări din Istanbul. 

Franţa şi-a închis miercuri misiunile diplomatice în două oraşe importante din Turcia şi a anulat evenimentele prilejuite de Ziua Naţională, 14 iulie, din motive de securitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă