1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialTurcia ar putea fi exclusa din preliminariile CM-2010

Turcia ar putea fi exclusa din preliminariile CM-2010

Turcia ar putea fi exclusa din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010 ca urmare a incidentelor care au avut loc dupa meciul cu Elvetia, disputat la Istanbul, in mansa a doua a barajului pentru calificarea la CM-2006, a afirmat presedintele FIFA, Joseph Blatter. El spune ca este foarte furios in legatura cu altercatiile de la meciul de miercuri si a promis sanctiuni severe, care ar putea consta chiar in excluderea Turciei din preliminariile pentru CM-2010. “Ceva nu functioneaza in fotbal, inca nu am vazut nimic asemanator cu ceea ce s-a intamplat miercuri”, a spus Blatter.
FIFA asteapta rapoartele oficiale, iar o decizie in acest caz va fi luata inainte de tragerea la sorti a meciurilor din cadrul turneului final al Cupei Mondiale, care va avea loc pe 9 decembrie, la Leipzig.
Internationalul elvetian Stephane Grichting a fost ranit in timpul altercatiilor care au avut loc la vestiare, la terminarea meciului. Grichting a fost spitalizat, avand o perforatie in zona genitala, unde a fost lovit cu piciorul. Fotbalistul a fost agresat de fortele de ordine si de jucatorii turci, nemultumiti ca au ratat calificarea la CM. Johann Vogel, Benjamin Huggel si antrenorul portarilor, Erich Burgener, au fost, de asemenea, agresati de turci.
“Nu am vazut tot ce s-a petrecut in vestiare, insa faptul ca politistii turci nu au ezitat sa ii loveasca si pe reprezentantii mass-media, pentru a-i impiedica pe acestia sa filmeze scena, este graitor pentru intelegerea atmosferei care a fost la finalul meciului”, a declarat tehnicianul Kobi Kuhn.
Andreas Herren, purtator de cuvant al FIFA, a declarat, joi dimineata, pentru un post de radio elvetian, ca forul asteapta sa se stranga dovezile privind incidentele de la meciul Turcia – Elvetia inainte de a sesiza Comisia de Disciplina.

Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă