1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialTumora de aproape 10 kilograme, depistata la un barbat din Botosani

Tumora de aproape 10 kilograme, depistata la un barbat din Botosani

Un barbat in varsta de 90 de ani din localitatea Vorona, judetul Botosani, a fost internat, ieri, la Spitalul Judetean "Mavromati", cu o tumora gigant in zona cervicala.
Initial, batranul a fost spitalizat pentru afectiuni ale inimii, insa medicii au constatat ca avea o tumora in zona gatului care il tinea imobilizat la pat de aproape 18 ani.
Toader Avramiuc sustine ca, in urma cu mai multi ani, a apelat la serviciile unor medici din Botosani si Iasi insa acestia au refuzat interventia chirurgicala.
"Barbatul nu se poate deplasa din cauza volumului pe care il are. Daca nu are contraindicatii majore cardiace, tumora trebuie extirpata. Probabil ca are pe putin 8 -10 kilograme. Am mai avut o astfel de situatie, insa tumora nu era de o asemenea dimensiune", a declarat medicul chirurg Mihail Hamburda, care considera ca tumora a atins un asemenea volum din cauza neglijentei pacientului.
Batranul a fost internat ieri in sectia de cardiologie, urmand sa fie transferat la chirurgie pentru o eventuala interventie.

Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Ministrul rus de Externe și-a anulat brusc prezența la Forumul de la Doha, unde se discuta situația din Orientul Mijlociu. Lavrov a trimis un...

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și-a anulat brusc participarea la Forumul de la Doha (Qatar), în ciuda faptului că era așteptat acolo...
Ultima oră
Pe aceeași temă