24.5 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialTrei posibile cauze ale tragediei aviatice de la Tuzla

Trei posibile cauze ale tragediei aviatice de la Tuzla

Potrivit acestuia, cercetările vor fi finalizate pe baza raportului pe care îl va întocmi comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, potrivit Agerpres.

‘Nu putem spune care ar fi cauza cea mai probabilă, încă nu avem o confirmare în acest sens. Aşteptăm răspunsurile instituţiilor pe care le-am solicitat. În paralel au fost efectuate mai multe audieri de către procurorii militari, se efectuează şi în prezent, şi sperăm că aceste audieri împreună cu expertizele tehnice să conducă la stabilirea circumstanţelor exacte ale producerii evenimentului’, a precizat Marius Iacob, procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta a spus că, până în prezent, au fost identificate 7 dintre cele 11 persoane decedate în timpul tragediei şi ale căror trupuri sunt la Serviciul de Medicină Legală.

Potrivit procurorului-şef, Parchetul Militar Bucureşti a deschis un dosar care are ca obiect stabilirea circumstanţelor şi cauzelor producerii catastrofei aviatice. În perioada imediat următoare, cercetările vor fi finalizate de Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cercetarea la locul producerii accidentului aviatic a fost efectuată împreună cu specialiştii Institutului de criminalistică al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu ofiţeri de poliţie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa.

11 persoane au murit în timpul tragediei de la Tuzla,  alta a decedat la Spitalul militar din Bucureşti, iar două persoane sunt rănite, după ce un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17,40, pe aerodromul Tuzla.

La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit. În urma impactului cu solul, avionul a luat foc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă