16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Autoritățile au căutat trei persoane în lacul Siutghiol. Cei trei erau...

UPDATE Autoritățile au căutat trei persoane în lacul Siutghiol. Cei trei erau la casele lor

UPDATE 21:00 – Operaţiunea de salvare de pe lacul Siutghiol, unde se presupunea că trei persoane ar fi căzut în apa îngheţată, a fost sistată, miercuri seară, după ce poliţiştii au stabilit că cei trei se aflau pe lac, la pescuit, şi au fugit când au văzut echipele de intervenţie, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că viaţa celor trei nu a fost niciun moment pusă în pericol. Operaţiunile de căutare a celor trei bărbaţi care ar fi căzut în lacul Siutghiol din Mamaia au fost oprite după ce poliţiştii i-au identificat pe cei trei şi apoi i-au informat pe salvatori că aceştia sunt în viaţă. Cei trei bărbaţi au fost căutaţi mai multe ore de pompierii şi scafandri ISU, fiind ulterior identificaţi de poliţişti.

Bărbaţii au declarat că au mers pe lac şi s-au uitat să vadă dacă pot să facă copci în gheaţă pentru a da la peşte, iar apoi au plecat acasă. Cei trei sunt din oraşul Ovidiu, aflat în partea opusă zonei în care s-au desfăşurat operaţiunile de căutare. Ei au declarat că nu au cunoscut amploarea acţiunii de căutare. Oamenii legii precizează că este posibil ca cei trei să fi fost braconieri, să se fi speriat şi să fi fugit atunci când au văzut echipele de salvatori ajunse în zonă.

UPDATE 19:40 – Un elicopter al unei firme private a ajuns, miercuri seară, deasupra lacului Siutghiol, din Mamaia, pentru a ajuta la acțiunea de căutare declanșată de pompieri și scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru găsirea celor trei persoane care ar fi căzut în apa înghețată.

Directorul Serviciului de Ambulanță Constanța, Ionuț Cealera, a declarat că apelul la 112 a fost dat de o tânără care locuiește la etajul al șaselea al unui bloc din apropierea lacului Siutghiol. "Aceasta a spus că a văzut trei persoane: una s-ar fi aflat la suprafață și i se vedea numai capul, iar în cazul celorlalte două spune că nu și-a putut da seama dacă erau în apă sau pe gheață. Despre acestea a spus că se vedeau gesticulând și că ar fi putut fi în apă până la brâu”, a spus Ionuț Cealera.

***

Trei persoane au căzut în lacul Siutghiol, miercuri seară. În prezent acestea sunt căutate de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea". Lacul Siutghiol a fost, în urmă cu mai puțin de o lună, locul de desfășurare a tragediei elicopterului SMURD, soldată cu patru morți.

Potrivit reprezentanţilor ISU "Dobrogea"", miercuri seară, la ora 16.52, prin Serviciul de urgenţă 112 s-a primit un apel că trei persoane au căzut în lacul Siutghiol, în zona Butoaie, din staţiunea Mamaia.

La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU "Dobrogea", ambulanţe şi echipaje SMURD, iar până la ora transmiterii acestei ştiri au fost lansate deja două bărci şi urmează să fie lansată şi a treia, operaţiunea de căutare şi salvare fiind dificilă în condiţiile în care lacul este îngheţat.

Din primele informaţii reiese că cele trei persoane ar fi intrat pe lacul îngheţat, iar gheaţa ar fi cedat sub greutatea acestora.

 

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă