3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialTrei curse anulate de pe Otopeni şi Băneasa din cauza norului de...

Trei curse anulate de pe Otopeni şi Băneasa din cauza norului de cenuşă vulcanică

Trei curse au fost anulate luni de pe aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), din cauza norului de cenuşă emanat în urma erupţiei vulcanului islandez Eyjafjöll.

“Luni, au fost anulate două zboruri KLM, şi anume o cursă Bucureşti – Amsterdam, care ar fi trebuit să decoleze de pe Otopeni la ora 7.05, şi alta care ar fi fost programată să sosească de la Amsterdam la ora 13.15. De asemenea, la această ora mai aveam un zbor Tarom în stand – by, care ar fi programat să decoleze la 10.50”, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii aeroportului Otopeni.

În ceea ce priveşte aeropotul Băneasa, există o singură cursă anulată luni Londra (Luton) – Bucureşti, care ar fi trebuit să ateritzeze pe aeroportul din Capitală la ora 7.00.

Aeroporturile olandeze Amsterdam-Schiphol şi Rotterdam au fost închise luni începând cu ora locală 6.00 (7.00, ora României) din cauza concentraţiei de cenuşă vulcanică în spaţiul aerian al ţării.

Aeroporturile au fost închise pentru cel puţin şapte ore.

Irlanda şi Marea Britanie au fost afectate, de asemenea, de norul de cenuşă emanat în urma erupţiei vulcanului islandez Eyjafjöll, care a cunoscut o uşoară intensificare a activităţii. 20 de aeroporturi din aceaste două ţări au fost închise în cursul nopţii.

Cele mai citite

USR cere ajutor de la Bruxelles în cazul lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă