32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialTrei cazuri noi de gripa porcina au fost confirmate in Romania

Trei cazuri noi de gripa porcina au fost confirmate in Romania

Numarul pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania a ajuns la 284, de luni pana marti fiind confirmate trei noi cazuri, potrivit ultimei centralizari a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC), citat de Newsin.

In ultimele 24 de ore, cele mai multe noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 din tarile UE au fost inregistrate in Germania, 585, numarul total ajungand la 14.325. Tot de luni pana marti, in Portugalia au fost confirmati 223 de noi pacienti cu gripa porcina, iar in Grecia 207.

De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 43.150 de cazuri si au murit de gripa porcina 93 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.Specialistii estimeaza ca, la toamna, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage asa cum a facut virusul A/H1N1 in mai putin de sase saptamani".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă