29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialTransferuri si pregatiri in toi in Dealul Copoului

Transferuri si pregatiri in toi in Dealul Copoului

Echipa de fotbal Politehnica Iasi continua sa-si faca nestingherita cantonamentul de la Campulung Moldovenesc, chiar daca la Iasi subiectul Poli s-a transformat intr-un razboi politic steril intre PNL si PSD.

Stranieri fara numar la Iasi

Fundasul Madalin Militaru, in varsta de 19 ani, se afla incepand de ieri in probe la echipa Politehnica Iasi, in cantonamentul de la Campulung Moldovenesc. Militaru a evoluat ultima data la divizionara B Olimpia Satu Mare si este jucator liber de contract. „El a venit la noi si ne-a spus ca este jucator liber de contract. L-am luat in cantonament si voi vedea daca il voi pastra sau nu. Am spus ca pana astazi (ieri Ð n.r.) as vrea sa stiu pe ce jucatori ma voi baza pentru sezonul viitor, dar n-am nici o sansa! Am inteles ca vineri ar trebui sa soseasca si australianul Srecko Mitrovic. Mitrovic are 22 de ani, joaca pe postul de mijlocas central si a evoluat ultima data in Serie C2, in Italia, la Morro D'oro, dupa ce a jucat doua sezoane la echipa Primavera a clubului Ascoli”, a declarat Ionut Popa, antrenorul din Dealul Copoului. Tehnicianul iesean a mai precizat ca alaturi de lotul deplasat la Campulung Moldovenesc se afla si mijlocasul Daniel Rednic, dar nu este sigur ca acesta va ramane la Poli: „Rednic s-a alaturat lotului, dar nu stiu in ce masura va ramane la noi. El a fost si a dat probe la campioana Azerbaidjanului, FK Baku, si acum asteapta un raspuns de la ei. In cazul in care nu va semna cu gruparea din Azerbaidjan, Rednic mi-a spus ca ramane la noi”, a incheiat Popa. In timp ce jucatorii se antreneaza asiduu la Campulung, Iasiul este sfasiat in razboiul politic.

Prefectul faulteaza primarul

Prefectul liberal al Iasiului, Radu Prisacaru, s-a decis sa declanseze procedura prealabila atacului in contencios administrativ al hotararii Consiliului Local Municipal Iasi privind finantarea cu 30 miliarde de lei a clubului Politehnica Iasi SA, pentru derularea asa-numitului program „Iasi, orasul performantei sportive”. Practic, aceasta inseamna ca, daca municipalitatea nu va reface contractul cu SC Politehnica SA, recent incheiat in virtutea hotararii CLM mentionate, Prefectura si Primaria se vor reintalni in sala de judecata, urmand ca instanta sa decida legalitatea deciziei alesilor locali si a finantarii fotbalului iesean. Actiunea Prefecturii Iasi se bazeaza in principal pe starea de incompatibilitate in care s-ar fi aflat consilierul local Catalin Ivan si directorul de comunicare al Primariei, Cosmin Coman, la incheierea contractului dintre Politehnica si Consiliul Municipal Iasi. „Imi fac cruce. Imi fac de doua ori cruce. Cred ca prefectul este in ofsaid si nu mai stie cum sa iasa. Iar juristul, baiatul ala, este inflacarat, este zbuciumat si trebuie sa iasa in fata. Contractul este semnat de primar, de secretarul CL, de directorul economic al Primariei si de presedintele Politehnicii, nu de Ivan sau Coman. Nu vad de ce trebuie sa cautam 70 de chichite pentru a nu valida contractul! Sa iasa prefectul in public si sa explice suporterilor de ce este ilegal contractul”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă