19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialTransferul bugetului instanţelor de la Ministerul Justiţie la ICCJ se va face...

Transferul bugetului instanţelor de la Ministerul Justiţie la ICCJ se va face în etape, până la 1 ianuarie 2014

Transferul bugetului instanţelor de judecată şi al atribuţiilor aferente de la Ministerul Justiţiei (MJ) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) se va face în etape, până la 1 ianuarie 2014, în baza unui calendar stabilit de minister, instanţa supremă şi Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit Mediafax.

MJ informează că, la nivelul instituţiei, a fost realizată o analiză aprofundată a realităţilor practice cu care s-ar confrunta sistemul judiciar în condiţiile realizării transferului bugetului instanţelor şi atribuţiilor aferente de la minister la ICCJ, într-o singură etapă şi fără a fi luate în prealabil anumite măsuri administrative, potrivit unui comunicat .

Urmare acestei analize, arată MJ, s-a constatat că cea mai adecvată modalitate prin care să fie realizat acest transfer este aceea a preluării etapizate, în baza unui calendar anume stabilit de reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie si Consiliului Superior al Magistraturii, se mai arată în comunicat.

MJ precizează că, “având în vedere situaţia existentă, termenul de aplicare a dispoziţiei legale a fost prorogat până la 1 ianuarie 2014”.

Termenul la care ICCJ ar urma să preia bugetele instanţelor nu se află la prima amânare.

În decembrie 2009, de pildă, termenul a fost amânat de Guvern cu un an, până la 1 ianuarie 2011, fiind invocată atunci lipsa unui aparat administrativ la ICCJ.

 

Cele mai citite

Horoscopul pentru săptămâna 25 septembrie

Berbec (21 martie - 19 aprilie)Această săptămână aduce oportunități de creștere personală și profesională pentru nativii Berbec. Este un moment propice pentru a...

Cel puțin 1000 de persoane, în județ

FOST PARTENER POLITIC, DECLARAȚII ULUITOARE DESPRE DUMITRU BUZATU“Vreau să informez opinia publică la modul foarte cinstit, că Dumitru Buzatu, de care unii v-ați...

Șoc în lumea interlopă: a murit ȘEFUL mafiei

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a murit într-un spital din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies