29.8 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăSpecialTraian Băsescu îl atacă dur pe Dacian Cioloș după incidentele de la...

Traian Băsescu îl atacă dur pe Dacian Cioloș după incidentele de la mitingul unioniștilor

Fostul președinte Traian Băsescu a intervenit telefonic pentru B1TV pe subiectul incidentelor de la marșul pentru unirea Basarabiei cu Republica Moldova. Fostul președinte a fost extrem de critic la adresa jandarmilor și a precizat că astfel de eveniment dă un mesaj extrem de prost pentru România în privința relației cu Republica Moldova și nu face decât să sprijine mesajul și convingerile prorușilor și antiunioniștilor.
"Categoric da au fost încalcate reguli, numai că mesajul dat astăzi la București manifestației uninioștilor care este sprijină în principal de un grup unionist din Republica Moldova, este un mesaj extrem de bun pentru Igor Dodon, candidatul comuniștilor din Moldova. Adică lipsa de tact din partea jandarmaeriei prin retinerea unui lider unionist precum este Gheorghe Simion nu face decât să îl facă pe Igor Dodon și cei care proslăvesc îndreptarea Republicii Moldova spre Uniunea Euroasiatică să aibă proba că unirea nu este dorită în România. Așa o vor specula. Pentru mine, concluzia este că instituțiile statului român au acționat extrem de neprofesionist și în favoarea curentului antiunionist”, a comentat fostul șef al statului.
„Avem și în România slugi, sunt două state care nu vor unirea României cu Rep. Moldova. Unul stat se numește Germania și alt stat Rusia. Aceste două țări care sunt și la originea pactului Ribbentrop Molotov sunt cele care doresc păstrarea status quo-ului actual. Aduceți-vă aminte de câte ori doamna Merkel în timpul mandatului meu vorbea de ratificarea tratatului de frontieră dintre România și Replica Moldova. Lucru care nu s-a întâmplat pentru că eu niciodată nu am trimis tratatul la ratificare în Parlament, în timp ce în Rep. Moldova a fost ratificat”, a adăugat Băsescu.
Ulterior, fostul președinte a revenit cu un mesaj și mai dur pe Facebook. El spune că pentru astfel de acte Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache, și premierul Dacian Cioloș trebuie să dispară din viața publică. Iată mesajul fostului președinte:
”Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi ?
În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu Republica Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi.
Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de ţară.
Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României?
Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică.
Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor, ca să faceţi frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse.”

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Suedia și Finlanda sunt invitate oficial în NATO. Alianța Atlantică promite să susțină „mulți ani” Ucraina

Conducerea NATO a luat decizii istorice, care se referă, printre altele, la extinderea Alianței, prin primirea Suediei și Finlandei, precum și la relația dintre...

Programul lui Iohannis la reuniunea șefilor de stat ai NATO

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi şi mâine, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai NATO de la Madrid.Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, astăzi, şeful...

Bulgaria, decizie fără precedent: va expulza 70 de diplomați ruși

Bulgaria va expulza 70 de diplomați ruși, a anunţat, marţi, premierul bulgar Kiril Petkov. „Bulgaria urmează să expulzeze 70 de diplomaţi ruşi (…) Serviciile noastre...
Ultima oră
Pe aceeași temă