0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialTraian Basescu face apel la sacrificiu, solidaritate si respectarea legii

Traian Basescu face apel la sacrificiu, solidaritate si respectarea legii

Traian Basescu si-a inceput discursul de la festivitatile de aniversare a Unirii Principatelor de la Iasi prin a aminti ca Romania a inceput sa existe si sa se modernizeze odata cu 24 ianuarie 1859. Seful statului a evocat, in deschiderea discursului sau, amintirile care il leaga de Capitala Moldovei.

Ca de obicei, 24 ianuarie ne gaseste impreuna, in orasul in care am copilarit si de care e legata intrarea mea in adolescenta, a spus Basescu, adresandu-se celor cateva sute de ieseni din Piata Unirii. Seful statului a continuat spunand ca astazi, mai mult decat oricand, Romania si romanii au nevoie de modernizarea statului si a mentalitatilor. Eu va chem pe toti cei 22 de milioane de romani din tara si pe cei 10 milioane de romani din afara tarii sa modernizam Romania, avem nevoie de modernizarea constitutiei, a institutiilor statului, dar mai important de atat – de modernizarea modului nostru de a gandi – a afirmat presedintele Traian Basescu sambata in discursul sau de la Iasi, prilejuit de sarbatorirea a 150 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane.

Dupa cum informeaza ziare.com, Traian Basescu a mai declarat ca romanii nu mai trebuie sa se multumeasca cu putin si trebuie sa stie ca Romania este o tara puternica, iar lucrul de care are nevoie cel mai mult este solidaritatea. Va asigur dragi romani ca suntem un popor destept, puternic, care poate fi foarte hotarat si am aratat asta. Astazi va cer sa privim in istoria noastra, sa vedem actele de bravura ale neamului nostru si sa ii sfidam pe toti cei care cred altceva – a mai precizat seful statului in discursul sau de la Iasi.

Traian Basescu a tinut sa aminteasca romanilor ca aceasta tara este trebuie sa fie condusa de proprii ei cetateni, si nu trebuie sa fie condusa de altii. Seful statului a tinut sa aminteasca politicienilor ca ei trebuie sa fie cei care se sacrifica pentru popor si nu invers. Avem nevoie astazi de sacrificiul elitei politice pentru a putea depasi problemele cu care ne confruntam si pe care trebuie sa le rezolvam – a spus Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a facut sambata, la Iasi, un apel catre toti romanii sa respecte legea, indiferent de pozitia sociala pe care o au. Legea sa fie deasupra tuturor, de la presedinte pana la cel mai neinsemnat om din aceasta tara, daca putem spune ca exista un om neinsemnat. Ma refer la cea mai neinsemnata functie – a mai afirmat Basescu. Seful statului a facut, de asemenea, un apel catre oamenii politici sa renunte la interesele de grup, in favoarea natiunii, dar si un apel la solidaritate intre clasa politica si popor.

Dupa discursul din Piata Unirii de la Iasi, Traian Basescu s-a prins in Hora Unirii si a facut o baie de multime alaturi de cei cateva sute de participanti de la festivitatile dedicate Unirii Principatelor.

Cele mai citite

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă