5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialTraficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă în Marea Britanie

Traficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă în Marea Britanie

Traficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă, în baza unei noi legi adoptate de Marea Britanie în încercarea de a combate acest fenomen, informează Mediafax.

În anul 2013 se înregistrau 13.000 de victime ale sclaviei în această ţară, inclusiv din România, relatează The Guardian, în ediţia online.

Guvernul britanic a fost supus presiunilor să acţioneze împotriva sclaviei moderne, o industrie în valoare de 150 de miliarde de dolari anual, înaintea alegerilor generale din luna mai. Potrivit Ministerului de Interne de la Londra, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie. Majoritatea victimelor provin din Albania, Nigeria, Vietnam şi România.

Legea sclaviei moderne, adoptată săptămâna aceasta, măreşte pedeapsa maximă pentru traficanţii de persoane de la 14 ani la închisoare pe viaţă, permite autorităţilor să confişte bunurile traficanţilor şi îi forţează să le achite compensaţii victimelor.

De asemenea, legea introduce măsuri menite să protejeze persoanele care riscă să cadă victime ale sclaviei şi cere firmelor să ia măsuri pentru a se asigura că furnizorii lor nu recurg la personal care munceşte în condiţii de sclavie.

Legea a fost adoptată pe fondul temerilor că nu sunt depuse suficiente eforturi pentru a opri sclavia, în condiţiile în care se estimează că aproximativ 36 de milioane de persoane sunt exploatate la nivel internaţional.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elevii români, performanță mare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.''O medalie de aur şi trei de...

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Analiză: Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii, după modificările codului fiscal

Informația că Pilonul II a devenit opțional până în 2028, pentru IT-iști, conform Legii 296/2023, a creat mari confuzii în rândul angajaților din industrie....
Ultima oră
Pe aceeași temă