26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialTraficanti de carne vie arestati la Constanta

Traficanti de carne vie arestati la Constanta

» Cei sapte suspecti actionau pe raza judetelor Constanta, Calarasi si in Bucuresti.

» Procurorii sustin ca ei le obligau pe fete sa se prostitueze in tari din Uniunea Europeana.

Declaratii socante la Curtea de Apel Constanta. Avocatii unor persoane, suspectate ca au obligat mai multe minore sa se prostitueze, au incercat sa isi scoata clientii "basma curata". Fiecare aparator incerca sa arunce vina pe cate un inculpat pentru a-i convinge pe judecatori sa ii lase pe suspecti liberi. Magistratii constanteni au respins recursurile lor si au decis ca cei sase sa ramana dupa gratii. Suspectii au fost depistati la sfarsitul lunii mai de procurorii Directiei de Investigatii a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.

Anchetatorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Ghita Robert Paul, Anghel Alexandrina si Pavel Lavinia – sub aspectul savarsirii infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori, a inculpatei Gheorghe Geta – pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism, precum si a inculpatilor Ibram Enis si Ghita Danut – pentru aderare la un grup infractional organizat si trafic de persoane. Membrii gruparii s-au constituit intr-un grup infractional organizat, care, in perioada 2004-2006, a racolat atat prin inselaciune, respectiv promisiunea unui loc de munca decent in strainatate, cat si prin lipsire de libertate, prin folosire de violente si amenintari, tinere de pe raza judetelor Constanta, Calarasi si de pe raza municipiului Bucuresti, care erau exploatate sexual pe piata prostitutiei in diverse cluburi de noapte din Spania.

» Tinerele erau gazduite in mai multe imobile apartinand membrilor gruparii, situate in judetul Constanta, pana se intocmeau documentele de calatorie, ulterior fiind transportate in strainatate.

» Modul de operare
Fiecare dintre inculpati avea sarcini bine stabilite in cadrul gruparii infractionale, unii ocupandu-se de racolarea tinerelor, altii de transportarea acestora in strainatate, iar altii de procurarea documentelor, supravegherea, amenintarea si lipsirea de libertate a fetelor. Veniturile obtinute in urma exploatarii sexuale a tinerelor erau in totalitate insusite de membrii grupului infractional organizat. In derularea activitatilor investigative, procurorii au fost sprijiniti de ofiterii DGCCO – Serviciul de Combatere a Traficului cu Fiinte Umane si de efective ale Jandarmeriei Romane. Suspectii risca sa stea ani grei dupa gratii daca vor fi gasiti vinovati. Asta, cu atat mai mult cu cat au fost implicate in acest dosar si minore.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă