20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialTrafic restricţionat pe DN 13 A pentru maşinile de tonaj greu din...

Trafic restricţionat pe DN 13 A pentru maşinile de tonaj greu din cauza viscolului

Traficul este restricţionat miercuri pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate pe toate drumurile naţionale care traversează zonele înalte din Harghita, potrivit Mediafax.

 

În Harghita a început să ningă înainte de miezul nopţii, iar de la ora 02.00 drumarii acţionează continuu pe drumurile naţionale din judeţ cu toate utilajele de deszăpezire aflate în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN).

Şeful SDN Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat că începând de la ora 6.00, din cauza ninsorilor şi a viscolului, s-a luat măsura restricţionării traficului rutier pe DN 13A, între localităţile Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, adică în Pasul Harghita, pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

„Am luat decizia de a restricţiona accesul tir-urilor în Pasul Harghita pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. S-a lucrat continuu de la ora 02.00 şi numai pe acest sector de drum s-au împrăştiat peste 60 de tone de material antiderapant. Din păcate, viscolul readuce zăpada pe carosabil imediat şi creează mari probleme atât drumarilor, cât şi şoferilor” , a afirmat Cătălin Romanescu.

Potrivit acestuia, cea mai scurtă rută ocolitoare este DN 13C Vânători – Odorheiu Secuiesc – DN 13 Odoheiu Secuiesc- Braşov – DN 12 Braşov – Miercurea Ciuc.

Ninge viscolit şi pe DN 12A Miercurea Ciuc – Comăneşti, în localităţile Lunca de Sus şi Lunca de Jos, pe DN 12C, în zona Lacu Roşu, precum şi pe DN 15 Topliţa – Borsec.

Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii dificile, mai ales pe sectoarele înalte, pe carosabil acoperit cu 3-4 centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.

Judeţul Harghita se află, până joi, sub avertizare „cod galben” de ninsori abundente şi vânt care se poate intensifica până la 70 de kilometri pe oră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă