15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTopul universităţilor cu CEA MAI BUNĂ REPUTAŢIE. România NU ARE nici o...

Topul universităţilor cu CEA MAI BUNĂ REPUTAŢIE. România NU ARE nici o instituţie între primele 100.

Harvard şi Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite şi  Cambridge din Marea Britanie sunt universităţile cu cea mai bună reputaţie din lume, potrivit clasamentului publicat de Times Higher Education pentru 2013.

Clasamentul este dominat de instituţii de învăţământ superior din SUA şi Marea Britanie, dar în primele 50 de locuri au urcat şi universităţi din Rusia sau Australia. Franţa, în schimb, nu are nici o universitate în top 50.

Primele 10 locuri sunt deţinute, aproape în exclusivitate de universităţi americane şi britanice – Oxford (Marea Britanie) este pe locul al patulea, pe locul cinci se află University of California, Berkeley (SUA), Stanford (SUA) este pe locul 6, alte două universităţi americane, Princeton şi University of California, Los Angeles, ocupă locurile 7 şi 8, iar Yale, tot din SUA, este pe locul 10. Singurul “intrus” în top 10 este Universitatea din Tokyo (Japonia).

Între primele 50 de universităţi, în funcţie de reputaţie, mai figurează patru din Canada, una din Rusia, una din Elveţia, una din China şi câte una din Elveţia şi Singapore.

Celebra universitate franceză Sorbona se află abia pe locul 76 în top. Clasamentul este închis de Texas A&M University din SUA, Universitatea Uppsala din Suedia Universitatea şi Centru de Cercetare Wageningen din Olanda.

Monica Bonea
Monica Boneahttp://monica-bonea
Monica Bonea, editor Rl online
Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...
Ultima oră
Pe aceeași temă