13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialTOP 10 - Jucătorii de tenis cu cele mai mari venituri

TOP 10 – Jucătorii de tenis cu cele mai mari venituri

Sportivii de top au ştiut întotdeauna să facă bani frumoşi. Nu doar din sport, ci din publicitate. Şi asta pentru că indifferent cât ar câştiga din sportul pe care îl practică, cele mai mari venituri le adună din contractele de publicitate. Iar agenţiile ştiu şi ele că numele mari vând produsele lor. Aşa că din momentul în care a fost bătută palma, încep să curgă banii şi pentru unii şi pentru ceilalţi.

Şi în tenis se aplică această teorie. În 2013, greii sportului alb au făcut o grămadă de bani, mulţi dintre ei fără să câştige măcar un turneu de Mare Şlem.

Pulicaţia Forbes a făcut calculele- a adunat banii din turnee, cu cei din publicitate. Diferenţele sunt uimitoare.

Roger Federer nu mai e de ceva timp numărul unu mondial. Nu mai e nici măcar pe podium. Răutăcioşii ar putea spune că s-a cam dus vremea elveţianului. Ei bine, cu un singur turneu câştigat în 2013 şi fără niciun Mare Şlem adjudecat, Federer e cel mai bine plătit jucător de tenis din lume. A căştigat anul trecut 68,2 milioane de dolari. Doar 3.2 milioane i-au venit din sport, restul din publicitate.

Nici în topul bogaţilor Federer nu scapă de rivalul său, Rafael Nadal. Rafa e lider în clasamentul ATP, dar e pe doi la câştiguri. Anul trecut i-au intrat în cont 35.6 milioane de dolari dintre care 14,6 din tenis. A şi câştigat 10 turnee şi se poate lăuda şi cu două turnee de Mare Şlem.

Maria Şarapova a fost şi ea numărul unu în tenisul feminine. A fost şi este considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuit. Iar talentul şi frumuseţea îi aduc în continuare bani grei. Şarapova s-a impus anul trecut în două turnee, nu a câştigat niciun Mare Şlem însă a pus mâna pe 3,5 milioane de dolari doar din tenis. Alte 23 de milioane i-au intrat în cont din publicitate. Aşa că Şarapova stă la masa bogaţilor din tenis, cu un venit pe 2013 de 26.5 milioane de dolari.

Copilul zăpăcit al tenisului, Novak Djokovic, face şi el bani frumoşo din tenis. Anul trecut a câştigat 7 turnee şi un Mare Şlem aşa că tenisul i-a adus în cont  12, 4 milioane de dolari. N-a câştigat prea mult din publicitate, dar a luat mai mult decât din sport. Djokovic a primit 14 milioane de dolari din contractele de imagine şi cu un venit total de 26.4 milioane de dolari este pe locul patru.

Un loc mai jos este lidera întrecerii feminine. Serena Williams a câştigat anul trecut 24.4 milioane de dolari, 12.4 fiind din tenis. Serena s-a impus în 11 turnee şi  a câştigat şi două Grand Slem-uri. Serena a făcut mai mulţi bani din tenis decât din publicitate de unde a primit fix 12 milioane de dolari.

Intrăm în a doua jumătate a clasamentului. Na Li este mai slab cotată dcât Serena Williams în tenis şi se pare, că şi câştiguri e la fel. Na Li a câştigat anul trecut un singur turneu. Suficient cât să pună mâna pe 4 milioane de dolari. Din publicitate însă, poate trăi mai bine decât Serena. I.-au intrat în cont 15 milioane de dolari. Aşa că în 2013 venitul ei total a fost de 19 milioane de dolari.

Pe locul şapte se află Victoria Azarenka. Anul trecut Azarenka a obţinut 15, 5 milioane de dolari, dintre care 9 doar din publicitate. Ea a şi câştigat trei turnee WTA şi Australian Open.

Andy Murray e pe locul opt cu un venit pe 2013 de 13.4 milioane de dolari. Murray a câştigat patru turnee ATP şi s-a impus si la Wimbledon. Aşa că din tenis, i-au intrat în cont nu mai puţin de 5,4 milioane de dolari.

Caroline Wozniacki a câştigat 12.8 milioane de dolari. Din publicitate i-au intrat în cont 11 milioane de dolari. Nu avea cum să câştige prea mult din tenis- s-a impus la un singur turneu.

Nishikori nu are doar tehnologia la picioare ci se descurcă şi cu tenisul. E locul 10 în lume şi tot pe 10 e şi la câştigurile obţinute cu un an în urmă. Japonezul s-a impus într- un singur turneu. Aşa că din cei 10.8 milioane de dolari  câştigaţi în 2013, 9 milioane vin din publicitate şi imagine.

 

Cele mai citite
00:00:21

VIDEO. Orașul Khan Younis din Gaza, lovit din nou

Exploziile de deasupra părții de est a orașului Khan Younis au putut fi văzute și auzite la primele ore ale zilei de sâmbătă (2...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă