27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTony Blair, anchetat din nou în legătură cu războiul din Irak

Tony Blair, anchetat din nou în legătură cu războiul din Irak

Fostul premier britanic Tony Blair a sosit, vineri, la audierile organizate de comisia care anchetează circumstanţele în care Marea Britanie a decis să participe la operaţiunile din Irak, informează Mediafax.

Tony Blair a intrat de data aceasta pe uşa principală, în timp ce aproximativ 20 de activişti ai organizaţiei “Stop the War” scandau “Bliar”, un joc de cuvinte între numele fostului premier şi cuvântul “liar” (mincinos).

Cu ocazia primei audieri, Tony Blair a justificat decizia de a se alătura Statelor Unite în conflictul cu fostul regim irakian condus de Saddam Hussein.

Cei cinci membri ai comisiei conduse de John Chilcot au anunţat că îl vor întreba pe fostul premier în legătură cu “incoerenţele” apărute între declaraţia sa şi cele ale unor martori.

Numeroşi analişti cred că tonul politicos de anul trecut trebuie să se schimbe, după ce Tony Blair a refuzat publicarea corespondenţei pe care a avut-o cu fostul preşedinte american George W. Bush, argumentând că ar avea caracter privat.

Sir Chilcot şi-a exprimat public “dezamăgirea”, subliniind că aceste documente “furnizează o impresie importantă despre gândirea lui Blair şi angajamentul său în relaţia cu preşedintele Bush”.

Cele mai citite

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă