2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialTolea Ciumac va fi liber intr-o luna

Tolea Ciumac va fi liber intr-o luna

Tribunalul Brasov a admis, miercuri, cererea lui Anatolie Ciumac de contopire a pedepsei de patru ani de inchisoare, data de Tribunalul Brasov in dosarul "Scotch", cu pedeapsa de doi ani si jumatate data de Tribunalul Madrid, ceea ce inseamna ca acesta mai are de executat maxim o luna de inchisoare, anunta Mediafax.

De asemenea, la Tribunalul Brasov a sosit de la Tribunalul din Madrid toata documentatia necesara, tradusa in limba romana, care demonstreaza faptul ca Anatolie Ciumac este aceeasi persoana cu Anatolie Clamac si Alexander Ratco, nume sub care apare in documentele spaniole.

Avocatul lui Ciumac, Claudiu Prunaru, a solicitat instantei eliberarea conditionata a clientului sau, solicitare ce a fost respinsa de judecatorul de caz.

"Cert este ca clientul meu a ispasit in total trei ani si 11 luni din pedeapsa, ca urmare a admiterii contopirii pedepselor. Asta inseamna ca mai are maxim o luna de stat, poate chiar mai putin. Oricum, conform legii, va intra in comisia pentru eliberari conditionate a penitenciarului, deoarece a ispasit mai mult de doua treimi din pedeapsa", a declarat avocatul Prunaru pentru corespondentul MEDIAFAX, dupa sedinta de judecata.

Anatolie Ciumac a solicitat, in 21 mai, contopirea pedepsei de patru ani de inchisoare, data de Tribunalul Brasov in dosarul "Scotch", in care este acuzat de tentativa de omor, cu pedeapsa de doi ani si jumatate data de Tribunalul Madrid, pedeapsa pe care a ispasit-o sub numele de Alexander Ratco.

La termenul trecut al procesului de la Tribunalul Brasov, Ciumac a explicat instantei ca in noiembrie 2002, in Spania, a avut o cerere admisa de intrerupere a pedepsei pentru cateva luni, insa in martie 2003 a fost din nou arestat pentru acte false, in Barcelona si atunci s-a creat confuzia cu numele de Clamac.

"Desi m-am recomandat cu numele de Ciumac, autoritatile spaniole au inteles gresit numele pronuntat de mine si au scris Anatolie Clamac. Insa dupa aceea am fost amprentat si s-a stabilit indetitatea mea intre Clamac, Ciumac si Alexander Ratco. Am fost reincarcerat la Madrid, iar imediat dupa aceea au fost demarate procedurile de extradare", a declarat Ciumac in fata instantei.

Politistii de la Directia de Investigatii Criminale si de la Serviciul de Interventie si Actiuni Speciale din IGPR au pus in executare, in 11 martie, mandatul emis pe numele lui Anatolie Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul "Scotch" in care este acuzat de tentativa de omor in urma scandalului din 1999 de la un bar de noapte din Brasov. In acest caz exista o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, a izbucnit din cauza rivalitatii dintre Ciumac si un cunoscut membru al lumii interlope brasovene, Marius Ilie, rafuiala terminandu-se cu focuri de arma si masini incendiate in centrul Brasovului. In urma altercatiei, trei persoane au fost ranite, dintre care una a ramas paralizata pe viata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă