3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialToate AVIOANELE de LUPTĂ ale Armatei Române au survolat zona de est...

Toate AVIOANELE de LUPTĂ ale Armatei Române au survolat zona de est a ţării. Vezi motivul

Forţele Aeriene Române au ridicat de la sol şi au trimis deasupra Moldovei aproape toate tipurile de aeronave militare.

Printre acestea s-au numărat avioanele MiG 21 LanceR, IAR-99 Şoim, C-27J Spartan şi YAK-52, precum şi elicoptere IAR 330 SOCAT.

Demonstraţia aeriană, cu durata de patru ore, s-a desfăşurat sâmbătă, pe aerodromul Bacău, cu prilejul aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Bazei Aeriene 95.

Una dintre cele mai spectaculoase evoluţii a fost a generalului de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei Aeriene Feteşti, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de MiG 21 LanceR.

La spectacolul aerian de la Bacău a asistat şi şeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă.

La demonstraţia aeriană au participat şi piloţi civili, cu aeronave Extra 300, Zlin Z-142, Apollo Fox, Cesna 210 şi Wilga.

Publicul aflat pe aerodrom, circa 3000 de oameni, se aştepta să vadă pe cerul Moldovei şi avionul F-16, recent achiziţionat de România, dar acesta a lipsit din program, nefiind încă în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Primele avioane F-16 ar urma să intre în dotarea României în anul 2016.

Citeşte şi:  Flota de transport aerian a Europei, care lansează PARAŞUTIŞTI, se antrenează în Portugalia. Ce avioane are România

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi. Potrivit presei franceze, au mai fost arestați încă 40 de discipoli...
Ultima oră
Pe aceeași temă