10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialTiruri romanesti, blocate la granita dintre Bulgaria si Grecia

Tiruri romanesti, blocate la granita dintre Bulgaria si Grecia

Mai multe tiruri romanesti sunt blocate de aproape trei zile la granita dintre Grecia si Bulgaria. Unul dintre soferi a anuntat ca prin vama Promahonas nu se mai poate trece din cauza protestului fermierilor greci. Acestia au blocat mai multe autostrazi din Grecia, iar unii dintre ei si-au dus tractoarele la frontiera.

"Suntem in vama greceasca Promahonas, la doi km de vama greceasca (bulgareasca), suntem blocati peste 200 de camioane, peste 80% romanesti, restul bulgaresti", a povestit Cristinel Glavan la Realitatea TV.

Ministerul roman de externe a anuntat inca de acum trei zile ca punctul de trecere a frontierei Promahonas este blocat din cauza protestelor fermierilor greci si i-a sfatuit pe cetatenii romani sa foloseasca punctul de frontiera Evzoni, de la granita cu Macedonia. "Noi cunoastem Macedonia, cu tirul nu poti merge pe Macedonia asa cum vrei. Acolo iti trebuie pasaport, autorizatie de transport pentru o alta tara, carnet de tir, iti trebuie mai multe acte"', spun soferii.

Fermierii greci au blocat mai multe autostrazi, nemultumiti ca guvernul nu ia masuri ca sa-i ajute sa supravietuiasca pe timp de criza. Mii de fermieri si-au scos tractoarele din garaje si au transformat intr-un cosmar traficul pe autostrada care leaga capitala Atena de orasul Salonic.

Haos a fost si la granita cu Bulgaria. Politistii abia au tinut piept protestatarilor. Unii dintre ei au luat cu asalt punctul de control si chiar au trecut frontiera. Fermierii greci protesteaza de patru zile. Ei cer reducerea taxelor si acordarea de imprumuturi preferentiale.

Cele mai citite

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă